Blog

We helpen je vooruit

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Deze persoonlijke aanpak vinden wij bij Helan belangrijk. Daarom kan iedereen bij ons terecht met zijn of haar vraag. Weet ook dat onze sociale dienstverlening steeds gratis is en dat je nergens op een lange wachtlijst belandt.

De manier waarop ons dossier is behandeld betreffende communicatie, afspraken, deskundigheid, ... is ronduit schitterend. Het klinkt cliché maar door de aanpak van de medewerkers zijn we nog meer overtuigd. Wij blijven alvast aan boord van het "Helan-schip!"

Wat doet sociale zorgverlening? 

Onze sociale zorgverlening helpt voornamelijk ouderen, personen met een handicap of een chronische ziekte. Zij kunnen doorgaans een extra handje hulp gebruiken. Daarom staan onze mensen steeds klaar om mensen te begeleiden met hun specifieke noden. Zij ondersteunen, adviseren en helpen jou ook om je sociale tegemoetkoming te regelen. Zij helpen onderzoeken op welke voordelen je recht hebt en brengen het nodige papierwerk voor jou in orde.  

Hoe helpt Helan? 

Wordt de trap te gevaarlijk voor je ouders? Ben je wel eens ongerust wanneer iemand uit je naaste omgeving met een chronische ziekte of een handicap alleen thuis blijft? Wij nemen die bezorgdheid weg. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Onze sociale dienstverlening helpt je hier vooruit. Van aanpassingen in het huis naar het voorzien van thuiszorg, het kan allemaal voor jou worden geregeld. Net als jij vinden wij een veilige omgeving een enormerg belangrijke factor.

Daarom voorzien wij ook een uitgebreid aanbod aan persoonlijke alarmsystemen, aangepast aan de behoeften van de persoon in kwestie. Uiteraard is dat niet het enige waarvoor je bij Helan terecht kunt. Kijk op Dienst Maatschappelijk Werk en ontdek waarbij wij je kunnen helpen. Voor extra vragen kun je dagelijks terecht bij onze mensen. Of je nu naar ons kantoor komt, de telefoon neemt of een mailtje stuurt, we helpen je te allen tijde verder. 

Langer zelfstandig thuis wonen

Je wordt een dagje ouder maar wil het liefst van al in je eigen huis blijven wonen? Dat kan!

Ontdek alle tips

Verder lezen

Blog

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.

Blog

Gastblogger Annemie: Dag van het maatschappelijk werk: op huisbezoek

Elk jaar zetten we de maatschappelijk werker in de kijker. Daarom volgen we Annemie vandaag op huisbezoek bij een koppel waarbij zopas de diagnose van dementie werd gesteld.

Blog

Mantelzorgers, ze dragen heel wat op hun schouders

Op zondag 23 juni is het de ‘dag van de mantelzorger’. Het maakt wel iets in me los … wat fijn dat er een dag is waar er speciaal aandacht voor mantelzorgers is. En het lijkt me helemaal logisch dat het net dan een hele lange dag is...

Expert

Waarom is valpreventie zo belangrijk?

Valincidenten thuis kunnen voorkomen worden. Valpreventie maakt dat je het risico op vallen verkleint. We laten Miek Hoet, ergotherapeute, aan het woord. Zij legt uit wat de rol is van een ergotherapeute en geeft belangrijke tips om valpartijen met ernstige gevolgen te voorkomen.