Blog

Jouw dossier bespreken vanuit je zetel thuis: de videocall

De lockdown, de quarantaine en alle gevolgen die de komst van COVID-19 met zich meebracht, heeft ons gedwongen om bepaalde zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. of het heeft gezorgd voor versnelling in projecten die in de pijplijn zaten. En ja, ook vaak met een positieve uitkomst. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de komst van de videocall als extra service naar onze klanten toe.

Niet enkel technisch, ook bij onze klantenadviseurs betekende deze nieuwe aanpak een uitdaging. In een mum van tijd moesten onze medewerkers de klik maken: het helpen van onze klanten op kantoor was niet meer mogelijk. Thuiswerk was (en is nog vaak) de norm: vanuit hun thuissituatie stonden ze paraat om de klant te woord te staan via een videogesprek. En niet zonder succes: sinds de lancering van de videocall hebben al meer dan 1.500 klanten hier gebruik van gemaakt.

Klantenadviseur aan het woord 

De positieve beoordelingen achteraf spreken voor zich, al is het nog interessanter om iemand aan het woord te laten uit het 'veld' zelf. Lies vertelt ons wat de komst van de videocall voor haar betekende:

"In ons team zijn we met drie om videocalls te doen. Ze hebben me eigenlijk niet moeten overtuigen 'om in te stappen'. Ik had wat schrik in het begin voor de inkijk in mijn privéleven, maar uiteindelijk beslis je zelf wat de klant te zien krijgt. Ik doe zowel commerciële calls als servicegesprekken. Al zijn vooral de infogesprekken voor zwangere dames mijn favorieten. Ik kan hen even goed informeren en geruststellen als wanneer ze op kantoor langs komen. En het koppel is blij dat ze zich niet hoeven te verplaatsen. Het enige nadeel is dat we niet meteen ons geboortegeschenk kunnen meegeven... (lacht)"

Voordelen

Lies Breyne Klantenadviseur

Het voordeel is dat je de klant aankijkt en dat je beide in je eigen habitat zit. Dat geeft toch meteen wat meer vertrouwen.

"Ik zie aan de gelaatsuitdrukking van de klant wanneer iets niet helemaal duidelijk is en daar kan ik instant op inspelen, net als bij een fysiek contact. Ons onlinekantoor Mijn Helan kan ik makkelijker promoten door mijn scherm te delen. De klant ziet beter wat ik bedoel dan wanneer ik mijn scherm draai bij een fysieke afspraak. Daarnaast is er natuurlijk het ecologische voordeel, er is geen verplaatsing nodig en er is de tijdswinst voor de klant en ons! Efficiëntie ten top.

Videocall is bovendien een enorm toegankelijk medium. Ik had al gesprekken met allerlei klanten, jong en oud, ... Het enige wat de klant nodig heeft is internet, een smartphone of een tablet. Dus de drempel ligt heel laag. Technische problemen heb ik tot nu toe nog niet gehad. 

Het leuke aan videocalls is de interactie tijdens het gesprek, gevolgd door de feedback achteraf. Je krijgt direct de review van de klant over het gesprek en aangezien ik voorlopig vooral een 10/10 kreeg, geeft dat natuurlijk extra voldoening. En mocht ik een minder positieve review krijgen, dan kan ik dat heel goed plaatsen binnen het gesprek en ook terugkoppelen naar de klant toe. Videocalls zou ik dus zeker aanraden aan de collega’s én klanten! "

Wat klanten vonden

"Ik kon tijdens het videogesprek rustig al mijn vragen stellen zonder mij te verplaatsen. Nadien kreeg ik nog een mail met bijkomende informatie. Dit zou ook goed werken in tijden zonder corona. Een pluim voor mijn contactpersoon!"

Zo werkt een videogesprek

  • Maak een afspraak via onze website
  • Via e-mail bezorgen we je een link
  • Klik op de link op het moment van je afspraak. Je klantenadviseur zal er voor je zijn
  • Je adviseur kan zijn of haar scherm met je delen en je zo zaken laten zien.

Ben je overtuigd van het gemak en de voordelen van een videogesprek? Maak dan online een afspraak: tijdens het invullen van je gegevens krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een videogesprek.

Deel dit artikel

Verder lezen

dokter aan het schrijven

Wat is remgeld?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van remgeld, maar wat is remgeld? En wanneer heb je recht op remgeldvermindering? We vertellen het je graag.

Blog

8 patiëntenrechten in 8 filmpjes

De wet rond de patiëntenrechten bestaat al sinds 2002, maar toch zijn deze 8 rechten nog altijd onvoldoende bekend bij de patiënten en de zorgverleners. Daar moet een campagne met 8 filmpjes verandering in brengen.

Blog

De mantelzorger in de bloemetjes

Ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger, zetten wij graag alle mantelzorgers die zich dagelijks inzetten voor iemand uit hun omgeving in de kijker.

Blog

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?