Personenalarm

Personenalarm aanvragen

Een systeem dat bij je past

Voor je personenalarm of seniorenalarm bieden we verschillende opties, zodat jouw systeem maximaal bij je actuele noden en je dagelijks leven aansluit. Je kiest uit:

Personenalarm met alarmcentrale

Met 1 druk op je alarmknop sta je 24/24 in contact met een alarmcentrale. Zelfs buitenshuis, via gps-tracking. Ontdek de opties en de werking van dit systeem.

Automatische alarmering via sensoren

Voeg slimme detectoren toe aan je personenalarm met alarmcentrale voor nog meer veiligheid. Zo krijgt de alarmcentrale automatische meldingen bij gevaar. Benieuwd naar de detectoren? Lees er alles over.

Personenalarmsystemen zonder alarmcentrale

Via een veiligheidshorloge kan je een alarmsignaal uitzenden naar een contactpersoon/mantelzorger die ook je locatie kan traceren. In de Zorgwinkel kan je ervaren hoe dit veiligheidshorloge werkt.

Wil je deze info over personenalarmsystemen overzichtelijk printen om te bekijken met de persoon voor wie je zorg draagt? Dowload hier onze brochure.

Wat is een personenalarm? 

Een personenalarm is een noodknop waarmee senioren en zorgbehoevenden snel hulp kunnen oproepen. Personenalarmen voor senioren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een eenvoudige zender in een armband tot een zender met gps of een meer geavanceerd veiligheidshorloge. Ben je niet helemaal zeker welk systeem het beste bij je past? Vraag een personenalarm aan en wij bieden hulp op maat.

Je Helan-voordeel

Helan ondersteunt je om in alle comfort langer thuis te wonen. We adviseren je graag bij de keuze van je personenalarmsysteem en regelen de installatie. Want jouw gezondheid en veiligheid zijn onze prioriteit. Vraag nu jouw personenalarm aan.

Gratis webinar

Ontdek alle info over een personenalarm tijdens ons gratis webinar op 25 mei 2023. 

Schrijf je in

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Een brede kijk op jouw welzijn

Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende.