Blog

Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende.

Met een personenalarm houdt de zorgbehoevende zijn zelfstandigheid. En jij weet dat er in geval van nood altijd snel hulp geboden kan worden, zodat je de zorg een beetje los kan laten. 

Wat is een personenalarm? 

Personenalarmen voor senioren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een eenvoudige zender die de zorgbehoevende om de nek of pols draagt tot een zender met gps of een meer geavanceerd veiligheidshorloge. Ben je niet helemaal zeker welk systeem het beste bij je past? Kies dan hier voor het systeem dat het beste bij jouw situatie past.


Korting op personenalarmen voor senioren

Denk jij dat een PAS hulp kan bieden? Als lid van Helan kan je een personenalarmsysteem huren bij onze Helan Zorgwinkel aan een interessant tarief. Heb je ook nog recht op de verhoogde tegemoetkoming, dan ontvang je een bijkomende korting van 2 euro er maand.

Daarnaast kan je als mantelzorger ook rekenen op extra steun. Zo bieden we hulp in huis, opvang in een dagcentrum en geven we advies over woningaanpassingen. 

Hoe leren omgaan met dementie? 

Lees er alles over in ons e-book

Download het e-book

Deel dit artikel

Tags
Dementie

Verder lezen

Blog

Gastblogger Annemie: Dag van het maatschappelijk werk: op huisbezoek

Elk jaar zetten we de maatschappelijk werker in de kijker. Daarom volgen we Annemie vandaag op huisbezoek bij een koppel waarbij zopas de diagnose van dementie werd gesteld.

Blog

Sociaal isolement en dementie

Hoe ga jij met de situatie om? Bij mensen met dementie is de begeleiding en zorg al heel erg uitdagend. Door het gebrek aan een vertrouwde stem en een veilig houvast wordt hun situatie nu dubbel op de proef gesteld. Het is moeilijk om uit te leggen waarom er geen bezoek komt, waarom er meer afstand moet gehouden worden, waarom een knuffel of kus plots niet meer kan.

Blog

Dementie, een hoofdzaak

Op 21 september wordt er meer aandacht besteed aan dementie. Dementie vormt een ernstige uitdaging voor onze samenleving: de aandoening is momenteel niet te genezen en door de verouderende bevolking neemt het aantal personen met deze ziekte toe.

bloemen
Blog

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.