Thuisoppas voor zorgbehoevenden

  • Vrijwillige oppashulpen
  • Gezelschap en zorg in de thuisomgeving
  • Voor zorgbehoevende volwassenen
  • Om langer thuis te wonen
Thuisoppas aanvragen

Ondersteuning van (mantel)zorg

Je kan een vrijwillige oppashulp inschakelen om de dagelijkse zorgen kortstondig te verlichten, als mantelzorger of ter aanvulling van professionele zorg. Voor deze ondersteuning werkt Helan samen met de vrijwillige oppasdienst van i-mens.

Wat doet deze vrijwilliger?

Een thuisoppas ondersteunt je op verschillende vlakken:

  • gezelschap houden
  • oppassen en toezicht houden als de mantelzorger even afwezig is
  • ondersteuning bij de maaltijd: eten opwarmen, helpen met eten, afwassen
  • boodschappen doen, voor of samen met jou

Hoeveel kost deze dienst?

Je betaalt aan de vrijwilliger een onkostenvergoeding van 2,75 euro per uur.

Vraag je thuisoppas aan

Goed om te weten

Staat jouw partner, familielid, mantelzorger of dichte kennis in voor jouw administratie? Laat je contactpersoon dan registreren in jouw dossier. Zo kunnen we hem of haar snel bereiken bij vragen over jouw dossier. 

Registreer je contactpersoon

Huishoudhulp

Druk thuis? Onze goed opgeleide huishoudhulpen nemen je graag wat werk uit handen. Voor strijkhulp kan je ook terecht in onze Strijkshops of Strijkpunten in je buurt.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen, koesteren en helpen je kind spelend leren.

Helan ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Een brede kijk op jouw welzijn

Thuishulp met Helpper: persoonlijk, handig en sociaal

Onze samenleving komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan: zo neemt de vergrijzing toe en gaat deze vaak gepaard met eenzaamheid en sociale vervreemding. Daarbij komt dat 20% van 65-plussers fysiek beperkt is in dagdagelijkse taken. De Antwerpse start-up Helpper wil mensen die nood hebben aan ondersteuning bij dagelijkse taken (helppies) en buurtbewoners die een centje willen bijverdienen (helppers), met elkaar in contact brengen.

De zorgverzekering: een verplicht gegeven

Vroeger werd zorgverlening voor hulpbehoevenden, jong of oud, amper of niet terugbetaald. Om oplopende kosten te vermijden, riep de Vlaamse overheid de Vlaamse zorgverzekering in het leven. Hierdoor heeft elke 26-jarige Vlaming de verplichting elk jaar zijn steentje bij te dragen aan de zorg voor ouderen.