Thuisoppas voor zorgbehoevenden

  • Vrijwillige oppashulpen
  • Gezelschap en zorg in de thuisomgeving
  • Voor zorgbehoevende volwassenen
  • Om langer thuis te wonen
Thuisoppas aanvragen

Ondersteuning van (mantel)zorg

Je kan een vrijwillige oppashulp inschakelen om de dagelijkse zorgen kortstondig te verlichten, als mantelzorger of ter aanvulling van professionele zorg. Voor deze ondersteuning werkt Helan samen met de vrijwillige oppasdienst van i-mens.

Wat doet deze vrijwilliger?

Een thuisoppas ondersteunt je op verschillende vlakken:

  • gezelschap houden
  • oppassen en toezicht houden als de mantelzorger even afwezig is
  • ondersteuning bij de maaltijd: eten opwarmen, helpen met eten, afwassen
  • boodschappen doen, voor of samen met jou

Hoeveel kost deze dienst?

Je betaalt aan de vrijwilliger een onkostenvergoeding van 3,36 euro per uur.

Vraag je thuisoppas aan

Goed om te weten

Staat jouw partner, familielid, mantelzorger of dichte kennis in voor jouw administratie? Laat je contactpersoon dan registreren in jouw dossier. Zo kunnen we hem of haar snel bereiken bij vragen over jouw dossier. 

Registreer je contactpersoon

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Helan Huishoudhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.