Thuisoppas voor zorgbehoevenden

  • Zorg en gezelschap thuis
  • Voor personen met een zorgnood
  • Door vrijwilligers
Thuisoppas aanvragen

Oppas ter aanvulling van professionele zorg

Ben je mantelzorger, dan kan een vrijwillige oppas je ondersteunen in de dagelijkse zorg voor een volwassene met een zorgnood in je omgeving. De oppas komt thuis langs en biedt lichte zorg en gezelschap. Zo kan jij als mantelzorger er even tussenuit, en is de persoon met een zorgnood veilig en comfortabel thuis. Helan werkt hiervoor samen met de oppasdienst van i-mens.

Wat doet een oppas?

  • gezelschap houden en oppassen als de mantelzorger er even niet  is
  • helpen bij eten en drinken: eten opwarmen, helpen met eten, afwassen
  • boodschappen doen, voor of samen met jullie
Wist je dat...

je als Helan-klant tot 30 euro per dag terugbetaald krijgt voor een thuisoppas?

Bekijk het voordeel

Goed om te weten

Staat jouw partner, familielid, mantelzorger of dichte kennis in voor jouw administratie? Laat je contactpersoon dan registreren in jouw dossier. Zo kunnen we hem of haar snel bereiken bij vragen over jouw dossier. 

Registreer je contactpersoon

Persoonlijk advies nodig

Blijf niet met je vragen zitten

Elke zorgsituatie is anders en wij bieden graag maatwerk. Onze Dienst maatschappelijk werk is jouw eerste aanspreekpunt. Hun ondersteuning is helemaal gratis, of je nu klant bent of niet. 

Contacteer ons

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.