Dagopvang en nachtopvang

Voor zij die extra zorgen nodig hebben staan we klaar. Lees alles over onze terugbetalingen voor dag- en nachtopvang bij zorgbehoevenden.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

6,5 euro per dag/nacht

Wanneer je gebruik maakt van dag- of nachtopvang, voorziet Helan ziekenfonds een terugbetaling van 6,5 euro per dag of nacht met een jaarlijks maximum van 250 euro per persoon.

De factuur krijg je van de instelling of organisatie die de dag- en/of nachtopvang uitvoerde.

Bezorg ons de factuur:

  • Digitaal: met de Mijn Helan app (mobiel) of via Mijn Helan (desktop). Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
  • Per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Je moet in orde zijn met je ziekenfondsbijdrage.
  • Zorgbehoevenden die niet kinderbijslaggerechtigd zijn of die geen recht hebben op een tegemoetkoming uit het Groeipakket.
  • De dagopvang moet gebeuren in een erkend dagverzorgingscentrum, een erkend dagverblijf of een erkend zorghotel. Raadpleeg het overzicht van erkende dagcentra online.
  • De nachtopvang moet gebeuren in een residentiële omgeving of aan huis door een verpleegkundige, oppashulp van een erkende thuiszorgorganisatie of oppasdienst, of door een vrijwilliger van een dienst voor vrijwilligerswerk.
  • Dit voordeel kan niet gecumuleerd worden met het voordeel kortverblijf.

Wil jij ook genieten van onze voordelen?

Klant worden bij Helan Ziekenfonds is heel eenvoudig. Sluit online aan of laat je adviseren door één van onze medewerkers. De keuze is aan jou!

Sluit aan of Vraag vrijblijvend advies

 

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiƫle steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Arbeidsongeschiktheid en uitkering

Wat te doen bij arbeidsongeschiktheid? Wanneer wordt je ziekte-uitkering uitbetaald? Wat zijn je rechten en plichten?

Thuiszorg nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.