Kortverblijf voor zorgbehoevenden

Kan je tijdelijk de zorgen voor een naaste niet meer opnemen? Reken op een tegemoetkoming voor een kortverblijf van een zorgbehoevende.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

15 euro per dag terugbetaald

De tegemoetkoming voor een kortverblijf bedraagt 15 euro per dag, met een maximum van 28 dagen per jaar.

Een kortverblijf is een tijdelijke opname in een centrum voor kortverblijf. Dit is een praktische oplossing als de familie of een derde die normaal een zorgbehoevende opvangt, hiervoor tijdelijk niet kan instaan.

 

Op de Sociale Kaart vind je een overzicht van de centra voor kortverblijf waar je een kortverblijf kan regelen.

Bezorg ons de factuur van het kortverblijf:

  • Digitaal: met de Helan-app of via Mijn Helan. Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
  • Per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage.
  • Het kortverblijf moet gebeuren in een instelling voor kortverblijf, erkend door de overheid. Je vind een overzicht via de Sociale Kaart.

Wil jij ook genieten van onze voordelen?

Klant worden bij Helan Ziekenfonds is heel eenvoudig. Sluit online aan of laat je adviseren door één van onze medewerkers. De keuze is aan jou!

Sluit aan Vraag vrijblijvend advies

 

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiële steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiële steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Thuiszorg nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.