Preventieve tandzorg

Een regelmatige controle bij de tandarts bezorgt je een stralende glimlach. Zowel kinderen als volwassenen krijgen een vergoeding voor preventieve tandzorgen.

Jouw voordeel Gratis tandzorg voor -18 jaar Wettelijke terugbetaling voor +18 jaar

Gratis tandzorg voor -18 jaar

  

Gratis basistandzorg voor kinderen omvat mondonderzoek, tandsteen verwijderen, tanden vullen of herstellen, tandzenuwen behandelen, tanden trekken.

De basistandzorg is gratis voor jongeren en kinderen jonger dan 18 jaar en wordt volledig terugbetaald als de tandarts de officieel overeengekomen tarieven respecteert. Niet-geconventioneerde tandartsen kunnen een ereloonsupplement aanrekenen. Dat supplement wordt niet vergoed.

Word jij blij van dit voordeel?

Hou een gezond leven betaalbaar met voordelen die lonen en geniet van onze service op maat.

Sluit aan bij Helan

Hoe geniet je van dit voordeel?

De meeste tandartsen maken gebruik van de derdebetalersregeling. In dat geval regelt de tandarts de betalingen rechtstreeks met het ziekenfonds en hoef je zelf niets aan de tandarts te betalen. Vraag aan je tandarts of hij van die regeling gebruik maakt.

Indien de tandarts geen gebruik maakt van de derdebetalersregeling, geeft hij jou een getuigschrift waarmee je de terugbetaling kan aanvragen. Bezorg dit aan Helan, wij zorgen voor de terugbetaling.

Plak een kleefzegel op je getuigschrift en:

  • Deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur het op per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Wettelijke terugbetaling voor +18 jaar

  

Vanaf 18 jaar voorziet de wettelijke ziekteverzekering ook een terugbetaling. Die hangt af van verschillende factoren, zoals bv. of je recht hebt op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, of je zorgverstrekker geconventioneerd is of niet, ...

Hoe geniet je van dit voordeel?

Plak een kleefzegel op je getuigschrift en:

  • Deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur het op per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Krijg nog meer terugbetaald met Dentalia Plus

Ben je aangesloten bij onze tandverzekering, dan krijg je bovenop de wettelijk terugbetaling nog bijkomende financiële ondersteuning. Dentalia Plus betaalt tot 1.250 euro per persoon per jaar terug. Ook bij beugels en andere orthodontische behandelingen.

Meer over Dentalia Plus