Preventieve tandzorg

Een regelmatige controle bij de tandarts bezorgt je een stralende glimlach. Zowel kinderen als volwassenen krijgen een vergoeding voor preventieve tandzorgen.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Gratis tandzorg voor -19 jaar

Gratis basistandzorg voor kinderen omvat mondonderzoek, tandsteen verwijderen, tanden vullen of herstellen, tandzenuwen behandelen, tanden trekken.

De basistandzorg is gratis voor jongeren en kinderen jonger dan 19 jaar en wordt volledig terugbetaald als de tandarts de officieel overeengekomen tarieven respecteert. Niet-geconventioneerde tandartsen kunnen een ereloonsupplement aanrekenen. Dat supplement wordt niet vergoed.

De meeste tandartsen maken gebruik van de derdebetalersregeling. In dat geval regelt de tandarts de betalingen rechtstreeks met het ziekenfonds en hoef je zelf niets aan de tandarts te betalen. Vraag aan je tandarts of hij van die regeling gebruik maakt.

Indien de tandarts geen gebruik maakt van de derdebetalersregeling, geeft hij jou een getuigschrift waarmee je de terugbetaling kan aanvragen. Bezorg dit aan Helan, wij zorgen voor de terugbetaling.

Plak een kleefzegel op je getuigschrift en:

  • Deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur het op per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Wettelijke terugbetaling voor +19 jaar

Vanaf 19 jaar voorziet de wettelijke ziekteverzekering ook een terugbetaling. Die hangt af van verschillende factoren, zoals bv. of je recht hebt op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, of je zorgverstrekker geconventioneerd is of niet, ...

Plak een kleefzegel op je getuigschrift en:

  • Deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur het op per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Word jij blij van dit voordeel?

Hou een gezond leven betaalbaar met voordelen die lonen en geniet van onze service op maat.

Sluit aan bij Helan

Tandverzekering Dentalia Up

Nog meer terugbetaald met Dentalia Up

De tandverzekering Dentalia Up betaalt tot 4.000 euro per persoon per jaar terug. Ook bij beugels en andere orthodontische behandelingen bij kinderen en jongeren, krijg je tot 60% terugbetaald.

Meer over Dentalia Up