Woningaanpassing

  • Langer thuis wonen
  • Betere levenskwaliteit
  • Bij ziekte, beperking of op hogere leeftijd
  • Gratis advies van ergotherapeuten
Advies voor woningaanpassing

Reken op ervaren ergotherapeuten

Onze ergotherapeuten geven je gratis en deskundig advies om zo zelfstandig mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. Ze bekijken samen met jou welke uitdagingen je ondervindt en zoeken een gepaste oplossing. Inclusief informatie over de kostprijs, het opmaken van een offerte en in sommige gevallen zelfs de bestelling van de materialen.

Tips en diensten om langer autonoom thuis te wonen?

Download het e-book

Soorten advies

Woningaanpassingen

Een beperkte of een uitgebreide aanpassing van je wooninfrastructuur.

Icon

Hulpmiddelen en technologie

Handige, en vaak goedkope, oplossingen voor allerlei problemen.

Icon

Valpreventie

Verminder de valrisico’s in je eigen woning.

Icon

Financieel advies

Vraag je overheidssteun aan voor woonaanpassingen.

Icon

Materiaal aankopen

Voor de aankoop van materiaal kan je terecht in onze Helan Zorgwinkel. Als Helan-klant krijg je 10% korting op alles. Bestel je voor 50 euro of meer, dan leveren we bovendien gratis bij je thuis.

administratie thuiszorg

Goed om te weten

Staat een partner, familielid, mantelzorger of dichte kennis in voor jouw administratie? Laat je contactpersoon dan registreren in jouw dossier. Zo kunnen we hem of haar snel bereiken bij vragen over jouw dossier.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Helan Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Een brede kijk op jouw welzijn

zorgverzekering of ziekenfonds
Blog

Zorgverzekering, ziekenfonds of zorgkas: wat is het verschil?

In België zijn we verplicht om aan te sluiten bij een ziekenfonds. Dat is echter niet overal zo. In Nederland bijvoorbeeld word je lid van een zorgverzekering. Ontdek de gelijkenissen en de verschillen.