Wat is een aanvullende tandverzekering?

Kosten voor tandzorg kunnen een flink hap uit het gezinsbudget nemen. Controles, een gaatje, herstelkosten na een ongeval, een beugel, ... Niet alle tandzorgen worden door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald. Met een aanvullende tandverzekering bescherm je jezelf en je gezin tegen hoge tandzorgkosten.

Waarom een aanvullende tandverzekering nemen?

De kosten voor tandcorrecties kunnen hoog oplopen. Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Nog een reden voor deze hoge kosten: ongeveer 40% van de Vlaamse tandartsen en 80% van de orthodontisten zijn niet-geconventioneerd en rekenen dus supplementen aan, die de wettelijke ziekteverzekering niet terugbetaalt.

Met een aanvullende tandverzekering ben je goed verzekerd tegen de kosten voor tandcorrecties. Tandverzekering Dentalia Up betaalt jaarlijks tot 4.000 euro terug:

Voor preventieve tandzorg en onvoorziene tandartskosten bij een ongeval of kankerbehandeling kan je onmiddellijk op terugbetalingen rekenen, en is er dus geen wachttijd. Voor orthodontie, curatieve tandzorg, prothesen, implantaten en parodontologie geldt wel een wachttijd. Sluit dus vroeg genoeg aan zodat je van een optimale dekking kan genieten.

Aanvullende tandverzekering voor het gezin

Zeker voor gezinnen met kinderen is een aanvullende tandverzekering een goed idee. De meeste kinderen hebben regelmatig tandzorg nodig. Denk aan gaatjes, een tandongeval, een beugel, ...

Dentalia Up is een gezinsverzekering: jij als ouder en de kinderen die bij jou ten laste staan, sluiten samen aan. Wist je dat de aanvullende tandverzekering Dentalia Up gratis is voor kinderen tot 3 jaar? Sluit je aan voor je kind 5 jaar oud is, dan geniet je kind de maximale terugbetaling. We raden ouders van jonge kinderen dan ook aan om vroeg aan te sluiten bij Dentalia Up. Zo ben je helemaal voorbereid op gaatjes, ongelukjes en beugels.

Hoe werkt Dentalia Up?

Je betaalt elke maand een bijdrage, afhankelijk van je leeftijd. In ruil geniet je een tegemoetkoming tot een maximum jaarlijks of tweejaarlijks bedrag. Dit bedrag, ook wel tegemoetkomingsplafond genoemd, stijgt de eerste jaren geleidelijk.

Aansluiten bij de aanvullende tandverzekering Dentalia Up kan tot 64 jaar. Voorwaarde is wel dat je klant bent bij Helan en dat je in orde bent met je bijdragen voor het ziekenfonds.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.