Hoeveel kost een linguale beugel?

Een linguale beugel wordt ook wel een 'onzichtbare beugel' of een 'binnenbeugel' genoemd. Wil je weten wat een linguale beugel gemiddeld kost, en wat je terugbetaald krijgt? Lees dan even verder.

Wat is een linguale beugel?

Een linguale beugel wordt ook wel een binnenbeugel genoemd. Deze blokjesbeugel wordt achter de tanden geplaatst zodat die onzichtbaar is. De blokjes worden op maat gemaakt zodat ze mooi passen op de tanden, en ook de draad wordt op maat gemaakt.

De linguale beugel wordt vaak gekozen door volwassenen die hun tanden willen laten corrigeren. Lees meer over soorten beugels.

Wil je graag meer weten?

In ons gratis e-book lees je meer over orthodontie bij jongeren.

Download het e-book

Hoeveel kost een linguale beugel?

De prijs van een linguale beugel verschilt al naargelang bij welke orthodontist je gaat. Heel wat orthodontisten zijn niet geconventioneerd, waardoor ze hoge ereloonkosten kunnen aanrekenen. Het is dus moeilijk om een prijskaartje op de beugel te plakken. Reken op een kost tussen de 4000 en de 7000 euro. Naast de kost van de beugel zal je ook de controles moeten betalen.

Ben je van plan om te starten met een beugel? Vraag dan vooraf welke behandeling je nodig hebt en wat de kosten zijn. Op deze pagina vind je enkele vragen die je aan je orthodontist kan stellen vooraleer je met een beugel start.

Hoeveel krijg je terugbetaald voor je orthodontiekosten?

Voor kinderen die voor hun 15 jaar starten met orthodontie, wordt een deel van de orthodontiekosten terugbetaald. Daarnaast krijgen klanten van Helan een vergoeding tot 1.050 euro. Het gaat om een terugbetaling van 60% voor remgelden, supplementen en materialen. Dit voordeel geldt voor behandelingen vanaf 1/1/2021.

Bij kinderen onder de 9 jaar spreken we van 'vroege orthodontie'. Hier gelden andere regels voor de terugbetaling van de orthodontiekosten. Op deze pagina lees je meer over het verschil tussen de wettelijke terugbetaling voor vroege orthodontie en de wettelijke terugbetaling voor gewone orthodontie.

Opgelet: zorg dat je zeker elk jaar op tandartscontrole gaat. Preventieve controles zijn niet alleen belangrijk om tijdig problemen op te sporen, maar ook om optimaal terugbetaald te worden. Zowel de wettelijke ziekteverzekering als de aanvullende tandverzekering Dentalia Up betalen meer terug aan wie elk jaar op tandartsbezoek gaat.

Krijg je meer terugbetaald voor je beugel met een tandverzekering?

Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Dan krijg je tot 2.200 euro per behandeling terugbetaald, bovenop de tegemoetkomingen via de wettelijke ziekteverzekering. De tandverzekering dekt 60% van de kosten voor beugels, als je in aanmerking komt voor terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering. Beugels voor volwassenen worden niet terugbetaald door de tandverzekering. 

Opgelet: hou rekening met de wachttijd. Voor orthodontie is de wachttijd 12 maanden. We raden ouders van jonge kinderen aan om vroeg genoeg aan te sluiten bij de aanvullende tandverzekering. Zo ben je optimaal verzekerd op het moment dat je kind een beugel nodig heeft. Sluit je aan bij Dentalia Up voor je kind 5 is, dan geniet je van de maximale terugbetaling.

Naast de terugbetaling voor orthodontie zijn er natuurlijk nog veel redenen waarom een tandverzekering interessant is. Denk aan tandongevallen, tanden die getrokken moeten worden, tandprothesen en implantaten ...

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.