Hoeveel kost een beugel voor volwassenen?

Een beugel kan op elke leeftijd gedragen worden. Ook volwassenen kiezen er soms voor om hun gebit te laten corrigeren. Er wordt dan vaak gekozen voor een blokjesbeugel of een 'onzichtbare' blokjesbeugel.

Welke beugels zijn er voor volwassenen?

Volwassenen kunnen om esthetische redenen kiezen om een beugel te laten plaatsen. Een andere reden kan zijn dat ze lichamelijke klachten willen voorkomen of wegnemen. 

Volwassenen dragen vaak een onzichtbare blokjesbeugel of linguale beugel. Deze blokjesbeugel wordt achter de tanden geplaatst zodat die onzichtbaar is. Lees meer over soorten beugels.

Hoeveel kost een onzichtbare blokjesbeugel?

De prijs van een linguale beugel kan sterk verschillen. Heel wat orthodontisten zijn niet geconventioneerd, waardoor ze hoge ereloonkosten kunnen aanrekenen. Het is dus moeilijk om een prijskaartje op de beugel te plakken. Reken op een kost tussen de 4000 en de 7000 euro. Naast de kost van de beugel zal je ook de controles moeten betalen.

We raden aan om je goed te informeren over het totale kostenplaatje. Op deze pagina lees je welke vragen je kan stellen aan je orthodontist.

Hoeveel krijg je terugbetaald voor je orthodontiekosten?

Voor kinderen die voor hun 15 jaar starten met orthodontie, wordt een deel van de orthodontiekosten terugbetaald via de wettelijke ziekteverzekering. Voor volwassenen wordt orthodontie niet gedekt door de wettelijke ziekteverzekering. Orthodontie voor volwassenen kan dus duur uitvallen.

Krijg je meer terugbetaald voor je beugel met een tandverzekering?

De tandverzekering Dentalia Up betaalt tot 2.200 euro per behandeling terug voor orthodontiekosten voor kinderen en jongeren die een behandeling opstarten voor 15 jaar. Beugels voor volwassenen worden niet terugbetaald door de tandverzekering. Andere tandcorrecties, zoals implantaten en prothesen, worden wel gedekt door Dentalia Up. Ook onverwachte tandartskosten door een ongeval of kankerbehandeling worden terugbetaald door de tandverzekering.

We raden ouders van jonge kinderen aan om vroeg genoeg aan te sluiten bij de tandverzekering. Zo ben je optimaal verzekerd op het moment dat je kind een beugel nodig heeft. Sluit je aan bij Dentalia Up voor je kind 5 is, dan geniet je van de maximale terugbetaling.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.