Gezondheidsapps

Veilige, kwalitatieve en betrouwbare gezondheidsapps zijn een echte meerwaarde voor je gezondheid. Via een controlesysteem van de overheid, MHealth, is een reeks apps goedgekeurd. Van deze mobiele toepassingen ben je dus zeker dat ze waardevol zijn. Welke apps betaalt Helan nu precies (deels) terug? We zetten ze voor je op een rijtje.

Terugbetaling van 20 euro

Bij Helan geloven we in de meerwaarde van medisch onderbouwde en gebruiksvriendelijke apps voor je welzijn en gezondheid. Daarom betaalt Helan met plezier 20 euro per medische app per jaar terug, op voorwaarde dat ze goedgekeurd zijn door MHealth, of voorgeschreven door een arts. Lees alles over de terugbetaling.

'Gezonde' apps

Er komen geregeld nieuwe gezondheidsapps op de markt. Je vindt de recentste lijst online.

Bekijk de goedgekeurde apps

Enkele gezondheidsapps in de kijker

FibriCheck: monitor je hartritme

Bezorgd over de gezondheid van je hart? Met FibriCheck spoor je vroegtijdig voorkamerfibrillatie op. Dat is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag soms te hoog is en het hart onregelmatig klopt. Blijft voorkamerfibrillatie onbehandeld, dan is de kans op een beroerte vijf keer groter.

Icon

MoveUP: gepersonaliseerde revalidatie

De revalidatieap moveUP combineert een gepersonaliseerd revalidatieprogramma met een continue opvolging door een gespecialiseerd medisch team. Je chirurg of kinesitherapeut kan je de app aanbevelen bij de plaatsing van een heup- of knieprothese.

Icon

MySugr: opvolging van diabetespatiënten

Met de mySugr-app kan je eenvoudig je bloedsuikerwaarden op je smartphone registreren. Zo heb je je diabetesgegevens altijd bij de hand.

Icon

SkinVision: controleer huidvlekjes

Met de SkinVision app weet je binnen 30 seconden of een vlekje op je huid verdacht is of niet. Zo hou je je gezondheid zelf in de gaten.

Icon

TelePHON.digital: hulp bij stem- en slikproblemen

Via TelePHON.digital kom je te weten of je baat kan hebben bij coaching voor stem- en slikproblemen.

Icon

Astmakompas

Je longverpleegkundige altijd dichtbij. Krijg direct hulp als het minder goed gaat en stel samen met een zorgkundige een actieplan op.

Icon

MigraineManager: registreer aanvallen en bijwerkingen

Heb je migraine? Dan helpt deze app je om de controle over je hoofdpijn in handen te nemen.

Icon

Helpilepsy: assistent bij epilepsie

De Helpilepsy app is een digitale assistent om jouw epilepsie op te volgen.

Icon

Meer over je patiëntendossier

Klant worden

Word jij graag helemaal Helan? Aansluiten bij Helan Ziekenfonds en extra verzekeringen is makkelijk. Sluit makkelijk online aan, of vraag advies op maat van jouw situatie.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.