Starten als zelfstandige

Klaar voor een grote carrièresprong? Zet je je expertise en passie aan het werk in je eigen bedrijf? Op deze pagina ontdek je wat je moet doen om goed te starten als zelfstandige, met maximale bescherming voor je gezondheidskosten. We wensen je alvast veel succes.

Je administratie in orde

Grote sprongen in het leven brengen het nodige papierwerk met zich mee. Ja, ook je start als zelfstandige.

Contacteer een sociaal verzekeringsfonds.

Voor je als zelfstandige aan de slag gaat, moet je je verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Dat ondernemingsloket geeft je persoonlijk advies en helpt de administratie regelen. Ze bezorgen onder meer het bewijs van aansluiting of het ‘attest begin activiteit’ automatisch aan je ziekenfonds.

Helemaal zeker zijn? Breng je ziekenfonds zelf even op de hoogte van je carrièreswitch. Vergeet niet eventuele attesten door te sturen. Of misschien heb je zelf nog vragen over de beste verzekering voor gezondheidsrisico’s? Helan staat voor je klaar.

Contacteer ons

ziekenhuisopname

Zelfstandig worden in bijberoep?

Beperken je zelfstandige activiteiten zich (voorlopig) tot je bijberoep? Ook dan breng je het sociaal verzekeringsfonds en je ziekenfonds op de hoogte. Dezelfde voorwaarden en garanties zijn hier van toepassing.

reken op onze betaalbare verzekeringen

Verzeker je optimaal

Eens je ziekenfonds op de hoogte is van je zelfstandige activiteit, is je wettelijke ziekteverzekering in orde. Toch is het als zelfstandige vaak interessant om je extra te verzekeren. Met een gewaarborgd inkomen voor als je langere tijd ziek bent, of een hospitalisatieverzekering als bescherming tegen hoge ziekenhuisfacturen.

Ontdek onze verzekeringen

Klant worden

Word jij graag helemaal Helan? Aansluiten bij Helan Ziekenfonds en extra verzekeringen is makkelijk. Sluit makkelijk online aan, of vraag advies op maat van jouw situatie.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.