Betaal ik een franchise bij een ziekenhuisopname?

Sommige verzekeringen hanteren een franchise bij een schadegeval. Lees hier wat dit precies inhoudt.

Wat is een franchise?

Een franchise wordt ook wel een vrijstelling genoemd in de verzekeringswereld. Dit is het deel van de schade dat je zelf moet betalen, ook al heb je een verzekering voor dat schadegeval. De franchise kan een vast bedrag zijn of een percentage, afhankelijk van welk type verzekering je hebt. 

Betaal ik een franchise bij een ziekenhuisopname?

Heb je een hospitalisatieverzekering via Helan? Dan moet je geen franchise betalen bij een ziekenhuisopname. 

Uitzondering: UZ Gent, A.S.Z. Aalst, Imelda Bonheiden en enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië hanteren extra hoge tarieven. Bij een opname in een eenpersoonskamer in één van deze ziekenhuizen blijft een franchise van 150 euro ten laste van de patiënt. Voor een opname in een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen, is er nooit een franchise.

Raadpleeg de lijst met duurdere ziekenhuizen om je tarief te bekijken.

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Nood aan advies of begeleiding?

Wil je graag aansluiten bij een hospitalisatieverzekering via Helan? Heb je vragen of nood aan advies? Contacteer onze klantenadviseurs via verschillende kanalen. Wij helpen je met veel plezier verder.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.