Blog

Breng je oude babyspullen naar een goed doel

Met jouw oude baby- en kinderspullen kan je iemand anders gelukkig maken. Breng je spullen daarom naar een goed doel. Moeders voor Moeders is een vzw die zich sinds 1992 inzet voor kansarme mama’s en hun kinderen.

Wie zijn Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een vzw die draait op meer dan 160 vrijwilligers. De werking wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële en materiële giften uit heel België. Sommige bedrijven, verenigingen… zetten ook inzamelacties voor hen op. 

Waarvoor kan je bij Moeders voor Moeders terecht?

  • De vzw verdeelt kinderkleding en -schoenen t.e.m. 14 jaar en zwangerschapskledij. De kinderkleren worden zorgvuldig geselecteerd en in zomer- en winterpakketten verdeeld per maat. 

  • Moeders die net bevallen zijn, kunnen er ook terecht voor een geboortepakket en suikerbonen

  • Alle ingeschreven gezinnen krijgen maandelijks een verzorgingspakket met daarin zeep, tandpasta, tandenborstels, maandverband, poetsproducten…

  • Speelgoed: elk kind krijgt een verjaardags- en Sinterklaasgeschenk. Ook voor speciale gelegenheden zoals een opname in het ziekenhuis, communie etc. is er speelgoed. 

  • Meer dan 500 gezinnen komen wekelijks een voedselpakket ophalen, zo evenwichtig mogelijk samengesteld en aangepast aan de grootte van het gezin. 

  • In het resto-bébé kunnen mama’s onder toezicht van vrijwilligers hun baby’s een warm badje en een vers bereide, warme maaltijd geven. Er is ook een huisarts aanwezig die moeders en kinderen op vrijwillige basis medisch advies geeft. 

  • Ook groot en klein babymateriaal zoals buggy’s, bedjes, verzorgingskussens, flesjes of badjes worden er verdeeld. Uiteraard wordt dit eerst grondig nagekeken en gereinigd. 

Voor de meeste zaken betaalt de mama 50 eurocent per kleding-, voeding- of verzorgingspakket of per stuk voor het babymateriaal. Moeders voor Moeders bevindt zich in de regio Antwerpen, maar steunt gezinnen uit heel Vlaanderen. Er zijn ook verschillende punten waar je materiaal naartoe mag brengen. 

Wie kan een beroep doen op Moeders voor Moeders?  

Ouders met kinderen tot en met 12 jaar kunnen een beroep doen op Moeders voor Moeders. In principe wordt aan de moeders gevraagd om langs te komen, maar de VZW helpt ook alleenstaande vaders.

Erkende diensten uit het hele land zoals het OCMW, huisartsen, politie, ziekenhuizen, vluchthuizen… kunnen doorverwijzen naar Moeders voor Moeders. 

Hoe kan je steunen? 

Je steunt Moeders voor Moeders met je oude baby- en kinderspullen of baby- en kinderkledij. Ook financiële giften zijn welkom. Of stel je kandidaat als vrijwilliger? 

Uiteraard is Moeders voor Moeders slechts één van verschillende waardevolle initiatieven om gezinnen te steunen. Contacteer je lokale OCMW voor meer informatie over initiatieven in je buurt. 

Zo overleef je de eerste maanden met je baby

Je kleintje komt helaas niet met een handleiding. Gelukkig zijn er wel heel wat tips en nuttige info.

Lees meer

Deel dit artikel

Tags
Baby Kleuter

Verder lezen

Blog

Zo valt je kindje zelfstandig in slaap

Professor Karlien Dhondt, kinder- en jeugdpsychiater in het UZ Gent, geeft jou in deze blog twee verschillende methodes om je kindje zelfstandig te leren slapen.

Starten met vaste voeding
Blog

Wanneer en hoe start je met vaste voeding?

Tussen de 4 en 6 maanden is je baby klaar voor vaste voeding. Hoe pak je dat best aan? De kinderbegeleiders van Helan Kinderopvang helpen je op weg.

Babygebaren
Blog

Dichter bij je kind met babygebaren

Door gebaren aan woorden toe te voegen, kan je beter met je baby communiceren. Pedagogisch coach Karen legt uit hoe ze dat bij Helan Kinderopvang aanpakken.

Blog

Wat is sensorisch spel? En wat zijn de voordelen?

Sensorisch of sensopatisch spel is eenvoudig uitgelegd spel waarbij je kind zijn of haar zintuigen gebruikt. Je kind gaat dus ontdekken met zijn/haar ogen, oren, handen, neus en… jawel, ook met de mond. Hoe dat eruit ziet en wat de voordelen zijn, leggen we je graag uit.