Blog

Thuis sporten: calorieën verbranden tijdens het huishouden

Boodschappen doen, dweilen, de was doen, het bed opmaken: dagelijks roept het huishouden om jouw aandacht. Zie jij daar ook telkens tegen op? Dan is er goed nieuws, want met al dat schoonmaken verbrand je heel wat calorieën. Thuis sporten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Thuis calorieën verbranden

Vaak denken we - onterecht - dat als je calorieën wilt verbranden, je zware sportoefeningen moet doen. Wat wel waar is: hoe zwaarder de oefeningen, hoe meer calorieën je verbrandt. Onderstaande tabel geeft een overzicht van hoeveel calorieën je gemiddeld elimineert per uur per taak:*

Kort door de bocht: hoe fanatieker je schoonmaakt, hoe meer calorieën je zal verbanden. Dus vanaf nu geen excuses meer om thuis niet te sporten!

Huishoudelijke taak

Aantal calorieën per uur 
Koken 136
Bed opmaken met verse lakens 136
Strijken 137
De was doen

146

Afwassen 160
Afstoffen 170
Stofzuigen  250
Ramen poetsen  300
Dweilen  312
Badkamer poetsen  400

 

Thuis sporten: sportieve tips

Een plattere buik? Een goede conditie opbouwen? Al deze oefeningen om terug in conditie te geraken doe je gewoon thuis. Driemaal per week thuis sporten is ideaal. Zo is bijvoorbeeld touwtjespringen de beste workout. Je traint er niet enkel je onderlichaam mee, maar ook je armen, buikspieren en schouders. In no-time heb je een strakker lichaam en je werkt tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

Wil je ook graag thuis sporten? Lees dan hier onze andere tips.

Blijf thuis in vorm met een gymbal

Met een fitnessbal of gymbal train je heel wat spieren, maar vooral voor het versterken van de buikspieren, dijbenen en billen is het een ideaal hulpmiddel. Vraag advies in de winkel voor een gymbal op jouw maat. Begin met een zachte bal en pomp bij naarmate je spierkracht vordert.

Klaar voor die platte buik? Go!

Ontdek hier hoeveel calorieën je met andere activiteiten verbrandt.

* De calorieën die je kunt verbranden in onderstaand overzicht zijn gebaseerd op een volwassen vrouw tussen de 65 en 70 kilo.

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In ons e-book kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

Gezonder leven dankzij voldoende beweging

Lees er alles over in ons handig e-book

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

11 tips om te beginnen met lopen

Wil jij beginnen met lopen? Proficiat! Meer bewegen is een stap in de goede richting naar een gezondere levensstijl. Lopen is een goedkope en evidente keuze voor beginnende sporters. Je kunt deze sport rustig opbouwen en langzaamaan je conditie optimaliseren. Bovendien heb je enkel een goed paar loopschoenen nodig om aan de slag te gaan.

Blog

Afvallen en lopen: wat moet je weten?

Afvallen en lopen. Het zijn twee termen die vaak met elkaar in verband worden gebracht. Lopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Als je wil afvallen door te lopen zijn er bepaalde dingen die je in het achterhoofd moet houden. Lees dus zeker verder want in deze blog geven we je allerlei handige tips mee zodat jij kunt afvallen door te lopen.

Blog

Sporten bij warm weer: zo blijft het gezond

De zomermaanden! Een ideaal moment om wat meer te sporten. Maar sporten bij warm weer is niet altijd en voor iedereen een goed idee. We leggen je graag uit waar je op moet letten als je sport bij warm weer.

Blog

5 tips om je uithoudingsvermogen te verbeteren

Je kent het gevoel vast wel. Na een fietstocht, een sprintje naar de trein die net vertrekt of nadat je na 3 verdiepingen traplopen eindelijk de deur van je appartement bereikt hebt: je bent buiten adem en vermoeid. Als je hier iets aan wilt doen, kun je beginnen met je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hoe je dat moet aanpakken, lees je hier.