Blog

Afvallen en lopen: wat moet je weten?

Afvallen en lopen. Het zijn twee termen die vaak met elkaar in verband worden gebracht. Lopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Als je wil afvallen door te lopen zijn er bepaalde dingen die je in het achterhoofd moet houden. Lees dus zeker verder want in deze blog geven we je allerlei handige tips mee zodat jij kunt afvallen door te lopen.

Lopen en ? = afvallen 

Lopen is een goede vorm van beweging als je wil afvallen of als je je gewicht wil behouden. Uiteraard gecombineerd met een gevarieerd, gezond en evenwichtige voeding. Want afvallen, dat begint in de keuken. Als je vijf kilometer loopt, verbrand je ongeveer 400 calorieën - afhankelijk van je tempo en je lichaamsbouw. Het is niet meer dan logisch dat je jezelf mag belonen als je weer een rondje bent gaan lopen. Maar doe het dan niet met koekjes en chocolademelk want dan zijn die calorieën er zo weer bij. Uiteraard mag je af en toe zondigen, maar probeer dit te beperken tot één keer per week als je resultaten wil boeken. 

Hoe kun je afvallen door te lopen? 

Als je op dit moment nog niet loopt, is het verstandig om langzaamaan op te bouwen. Een goede manier is bijvoorbeeld om een loopschema te volgen. Deze 11 tips helpen jou alvast op de goede weg om te starten met lopen. Als je wil afvallen door te lopen, is het verstandig om een rustig tempo aan te houden. Een rustig tempo betekent vaak dat je het langer kunt volhouden waardoor je langer loopt en dus meer calorieën verbrandt. Verder is het aangeraden om toch zo’n drie à vier keer per week te lopen als je resultaat wil zien. Wil je afvallen door te lopen, dan is het ook verstandig om je hartslag te meten. Ideaal is om op 75% van je maximale hartslag te lopen. Je maximale hartslag bereken je als volgt: 

 220 - je leeftijd = je maximale hartslag 

Lopen is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Maar er zijn ook andere vormen van beweging waarbij je gewicht kunt verliezen. Je kunt ook wandelen, fietsen, zwemmen, etc. Als je minstens 30 minuten per dag beweegt, kun je al genieten van de gezondheidsvoordelen die bewegen met zich meebrengt. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van bewegen? Download dan onze sportgids.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij voldoende beweging

Lees er alles over in ons handig e-book

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

11 tips om te beginnen met lopen

Wil jij beginnen met lopen? Proficiat! Meer bewegen is een stap in de goede richting naar een gezondere levensstijl. Lopen is een goedkope en evidente keuze voor beginnende sporters. Je kunt deze sport rustig opbouwen en langzaamaan je conditie optimaliseren. Bovendien heb je enkel een goed paar loopschoenen nodig om aan de slag te gaan.

Blog

Sporten bij warm weer: zo blijft het gezond

De zomermaanden! Een ideaal moment om wat meer te sporten. Maar sporten bij warm weer is niet altijd en voor iedereen een goed idee. We leggen je graag uit waar je op moet letten als je sport bij warm weer.

Blog

5 tips om je uithoudingsvermogen te verbeteren

Je kent het gevoel vast wel. Na een fietstocht, een sprintje naar de trein die net vertrekt of nadat je na 3 verdiepingen traplopen eindelijk de deur van je appartement bereikt hebt: je bent buiten adem en vermoeid. Als je hier iets aan wilt doen, kun je beginnen met je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hoe je dat moet aanpakken, lees je hier.

Blog

Start met wandelen: zo zet jij 10.000 stappen per dag

Het is wetenschappelijk bewezen dat je jouw gezondheid fundamenteel verbetert als je minstens 10.000 stappen per dag te zet. Klinken die 10.000 stappen per dag intimiderend? Wij helpen je op weg met tips die het makkelijker maken om je doel te behalen.