Blog

Waarom bewegen?

Iedereen weet dat beweging belangrijk is voor je gezondheid. Tot actie overgaan is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een drukke job, het gezinsleven, of gewoon... moe? Er zijn heel wat redenen waarom je het niet zou doen. Wij geven jou graag enkele goede redenen om wél te bewegen.

5 redenen om te bewegen

 1. Om meer energie te hebben
  Bewegen vraagt veel minder energie dan we denken, en geeft ons net meer energie! Door te bewegen, worden feel good-hormonen (serotonine en endorfine) gestimuleerd. Door die hormonen krijg je een prettig gevoel. Na een uurtje sporten ga je goed gezind terug naar huis en heb je de hele avond nog energie over.
   
 2. Om te ontstressen
  Uit onderzoek blijkt dat mensen met een depressie er sneller op vooruitgaan als ze vaak bewegen. Cortisol, het stresshormoon dat gedurende de hele dag aangemaakt wordt, kan alleen door een fysieke actie afgebroken worden. Als je onvoldoende beweegt, blijft dit hormoon in je lichaam, wat je humeur negatief beïnvloedt. Bewegen is dus de boodschap! 
   
 3. Om er goed uit te zien en je zo te voelen
  Sport is goed voor je lichamelijke conditie en je mentale gezondheidstoestand. Regelmatig bewegen doet ook je vetpercentage drastisch dalen, wat je figuur zeker ten goede komt.
   
 4. Om het risico op bepaalde ziektes in te perken
  Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl, daar bestaat geen twijfel over. Te weinig beweging kan een belangrijke risicofactor vormen voor het krijgen van bepaalde ziektes zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose, …
   
 5. Om weerstand op te bouwen
  Er zijn verschillende manieren om je weerstand te verhogen. Één daarvan is voldoende beweging en sport. Daarnaast zijn ook goede voeding, voldoende rust en hygiëne cruciale factoren om je weerstand te verbeteren

Waarom wil jij bewegen?

Heb je last van stress? Begin je bij elke inspanning te puffen? Heb je een gezond gewicht en wil je dit behouden? Wil je zelf je gezondheid in handen nemen? Of wil je kilootjes verliezen? 

Ontdek voor jezelf waarom jij wilt bewegen, stel voor jezelf een haalbaar doel op en houd dit voor ogen wanneer je over gaat tot actie.

Beweeg jij voldoende? Ontdek alles over gezonder leven dankzij gezonde voeding en eten in ons e-book.

TIP ! Weet dat Helan je hierbij ondersteunt en je kan rekenen op een aantal terugbetalingen

Deel dit artikel

Tags
Conditie

Verder lezen

Blog

Het belang van een sportmedische keuring

Heb je een tijdje stil gezeten maar wil je terug beginnen met sporten? Of misschien is dat dagelijkse rondje lopen of fietsen in het park ondertussen wel een gewoonte geworden? Voor iedereen die sport is het een goed idee om eens een bezoek aan de dokter te brengen voor een sportmedische keuring. Op die manier kun je eventuele risico’s in kaart brengen en gezond sporten.

Goforhealth

Trainingsmethodes

Onderstaande trainingsmethodes komen ongeveer in elk trainingsschema wel ergens terug en hier kun je dan ook naar vragen in een fitnesscentrum of bij je trainer.

Blog

Bereid je goed voor op je pensioen

Na een lange, intensieve loopbaan is je pensioen aangebroken. Niets moet, je kunt andere aspecten van jezelf ontdekken, oude dromen realiseren, tijd besteden aan je gezondheid en je hobby's. Hoe begin je eraan? We geven je een aantal tips om je voor te bereiden op deze nieuwe levensfase.

Blog

BMI en gezondheid: wat moet je geloven?

In België is een op twee te zwaar. Zwaarlijvigheid is vaak de oorzaak van suikerziekte, bepaalde kankers en hart- en vaatziekten. Door je buikomtrek te meten en je Body Mass Index uit te rekenen, kun je ontdekken of jij een gezond gewicht hebt. Maar hoe doe je dit precies?