Goforhealth

Fruitige ijsthee

Een verfrissend suikervrij zomerdrankje met seizoensfruit van hotelschool Ter Groene Poorte.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 bekers:

  • 1 vanillestokje
  • 5 dl water
  • 3 builtjes vruchteninfusie (bijvoorbeeld perzik, sinaasappel, rozen, …)
  • sap van 1 citroen of limoen
  • fruit naar keuze (aardbeien, perziken, pruimen, roze pompelmoes, …)

Bereiding

  • Snijd het vanillestokje open en doe het bij het water.
     
  • Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat de builtjes vruchteninfusie 10 minuten trekken in het water.
     
  • Verwijder de builtjes en het vanillestokje. Doe het citroen of limoensap bij het water.
     
  • Snijd het fruit in kleine stukjes en doe het bij de thee. Serveer goed gekoeld.

Voedingswaarde 

Per kopje (= 0 KHW):

  • 2 kcal (10 kJ)
  • 0,1 g
  • 0 g, waarvan 0 g VVZ
  • 0,5 g, waarvan 0,5 g suikers

Serveertip

  • Pluk eind mei of begin juni wat vlierbloesemscherm en laat de bloemetjes meetrekken met de thee.
  • Zeef de thee voor je hem serveert.

BronTer Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download het e-book

Deel dit artikel

Tags
Recept Suiker

Verder lezen

Goforhealth

Ketchup zonder suiker

Een gezonde saus? Ontdek het recept voor ketchup met stevia van hotelschool Ter Groene Poorte.

Goforhealth

Potjes met muesli en rode vruchten

Een gezond dessert met romige kwark, krokante muesli en fris zomerfruit: om van te smullen!

Goforhealth

Appelcrumble

Dessert boordevol noten, met appel en een vleugje gember, van gezonde online bakkerij Madam Bakster.

smoothie
Blog

Mango-vanillesmoothie

Zin in zoet maar niet in calorieën? Probeer dit zoete maar gezonde sapje van voedingsexpert Sandra Bekkari.