Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Te veel zout eten kan een oorzaak zijn van een te hoge bloeddruk. Daarbij is het een risicofactor voor osteoporose, maagkanker en hart- en vaatziekten. In wat volgt lees je hoe je kunt minderen met de hoeveelheid zout die je dagelijks inneemt.
Zout is een smaakversterker. Na een tijd vermindert de werking van je smaakpapillen, waardoor je steeds minder proeft en meer zout nodig hebt om smaak aan je eten te geven. Gebruik meer verse kruiden zoals basilicum, peterselie, tijm of laurier om smaak toe te voegen. Ook een uitje, sjalotje, look of citroensap kunnen de maaltijd heerlijk op smaak brengen.
Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.
Verder lezen
Weet je welk suikertype je zelf bent? Doe de Suikertest, en volg het stappenplan op maat van jouw suikertype. Wil je graag minder suiker eten: hoe begin je er dan aan? Deze basisregels maken het alvast een stuk makkelijker.
Iedere dag een evenwichtige maaltijd klaarmaken, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Weet jij wat voedzaam is, en hoe je dagdagelijks voor een gezonde verhouding zorgt in je maaltijd? Een aantal tips per maaltijd helpen je op weg.
Evi Van den Bossche, diëtist & stresscoach, ontkracht enkele mythes over eten en diëten en geeft bruikbare tips voor een gezondere levensstijl.
Vet is belangrijk in ons voedingsschema. Alleen eten we vaak te veel vet. Minder vetrijk eten heeft zowel een positieve invloed op je lijn als op je algemene gezondheid. We geven enkele tips om minder vetrijk te eten.