News

FibriCheck houdt nu ook je bloeddruk bij

FibriCheck, de medische app waarmee je jouw hartgezondheid kunt opvolgen, heeft een nieuwe bloeddrukmodule. Hiermee kan je jouw bloeddruk opvolgen en de resultaten makkelijk delen met jouw arts.

Dankzij de nieuwe bloeddrukmodule kan je jouw bloeddruk volgen en de resultaten eenvoudig delen met je arts. Je meet je bloeddruk met een bloeddrukmeter, vervolgens kan je deze waarden invoeren in de FibriCheck-app. Of je voegt een foto toe van de waarden die je bloeddrukmeter toont en deze aanvullen met jouw opmerkingen.

Je bloeddrukresultaten worden automatisch gecategoriseerd volgens de richtlijnen van de European Society of Cardiology. Hierdoor krijg je meteen inzicht in de gezondheid van je hart en kan je zien of je bloeddruk te hoog is.

De resultaten van je bloeddrukmetingen zijn altijd beschikbaar in de FibriCheck-app en worden opgenomen in je eindrapporten. Zo kan je je arts nuttige informatie verstrekken, waardoor die een breder beeld krijgt van je hartgezondheid.

Waarom is het belangrijk jouw bloeddruk bij te houden?

Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie lijdt 1 op 3 mensen aan een te hoge bloeddruk, of hypertensie. Bij een te hoge bloeddruk ervaar je meestal geen symptomen of waarschuwingssignalen, waardoor de kans bestaat dat het onbehandeld blijft. Onbehandelde hypertensie zorgt voor een continue druk op je bloedvaten en wordt onder andere gelinkt aan hartritmestoornissen en beroertes.

Door de resultaten van die metingen in je FibriCheck-app toe te voegen, kan je je hartritme, je hartslag en je bloeddruk allemaal binnen dezelfde vertrouwde omgeving opvolgen. Zo kan je zelf je hartgezondheid in de hand te houden en de resultaten makkelijk met je arts te delen.

FibriCheck is een medisch gecertificeerde detectie- en monitoringapplicatie die kan worden gebruikt om een onregelmatig hartritme op te sporen of te monitoren. Met de app meet je heel eenvoudig jouw hartritme en hartslag door je vinger op de camera van jouw smartphone te leggen.

Helan-voordeel: gratis gebruik van FibriCheck

Ben je klant van Helan Ziekenfonds? Dan is de FibriCheck-app gratis, en betaal je dus niets voor jaarabonnement t.w.v. 49,99 euro!

Naar het Helan-voordeel

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.