News

Je gezondheidskosten in Marokko, hoe zit dat juist?

Of je nu voor een bepaalde of onbepaalde periode in Marokko woont, afhankelijk van je situatie, dien je de juiste documenten aan te vragen bij je ziekenfonds om in orde te zijn met de dekking van je gezondheidszorg.

Wist je dat sinds 1 juni 2022 de gezondheidskosten voor mensen met een Belgisch pensioen (hetzij een rustpensioen of een invaliditeitspensioen) die in Marokko wonen, nu ook ten laste genomen worden door België? Hiervoor dien je je met het BE-MAR 121-document, dat je kan aanvragen bij je ziekenfonds, in te schrijven bij een Marokkaans ziekenfonds. Terugbetalingen zullen ter plaatse worden aangevraagd bij het Marokkaans ziekenfonds, dat het dan verder afhandelt met België.

Ga je voor een periode korter dan 3 maanden naar Marokko?

Indien je naar Marokko gaat in het kader van een vakantie of voor een verblijf beperkt tot 3 maanden, dan dien je het BE-MAR 111-document voor jezelf en je gezin aan te vragen bij je ziekenfonds. 

Hou er rekening mee dat enkel de noodzakelijke zorg gedekt wordt. Zo kan een tandartscontrole die in België ook uitgevoerd kan worden, niet vallen onder noodzakelijke zorg en dus ook niet ten laste worden genomen door België. 

Let op, deze nieuwe overeenkomst is niet van toepassing voor de verzekerden van de zelfstandige regeling.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.