News

Gratis online psychologische begeleiding voor jongeren die kampen met psychische problemen

Jongeren tussen 16 en 23 jaar die kampen met psychische moeilijkheden, kunnen voortaan terecht op een online platform voor psychologische ondersteuning. Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits lanceert dit platform samen met OnlinePsyhulp. Het aanbod omvat o.a. online sessies met een psycholoog, maar ook een zelftest ‘vibecheck’. Op die manier kunnen jongeren die nog geen gepaste hulp gezocht of gevonden hebben al geholpen worden.

“Het mentaal welzijn van jongeren staat onder druk. Daarom heb ik dit initiatief van OnlinePsyHulp mogelijk gemaakt, een kosteloos online hulpaanbod voor jongeren en jongvolwassenen. Tijdens corona is gebleken dat investeren in een digitaal aanbod cruciaal is om bepaalde doelgroepen toegankelijke hulp te bieden. Dit past volledig binnen de leefwereld van jongeren. Bovendien geloof ik in de kracht van technologie en bereikbaarheid, en dit programma is een voorbeeld van hoe we online tools kunnen inzetten om de mentale gezondheid van onze jongeren te ondersteunen.”- Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits  


Online hulp voor jongeren tussen 16 en 23 jaar met psychische moeilijkheden

Het nieuwe platform is te raadplegen via www.onlinepsyhulp-jongeren.be. Dit online hulpaanbod ondersteunt jongeren bij een breed scala aan psychische klachten, variërend van angst en sombere gevoelens tot het omgaan met diverse emotionele uitdagingen. Hierbij kan ook ingespeeld worden op specifieke thema’s zoals eenzaamheid, identiteit, relationele problemen, zelfbeschadiging, trauma, eetproblemen, gamen en middelengebruik.

OnlinePsyHulp-jongeren biedt daarvoor een veilige en toegankelijke omgeving waarin jongeren en jongvolwassenen zich kunnen uiten en op weg geholpen worden naar herstel. Dit gebeurt via gepersonaliseerde begeleiding door deskundige professionals en psycho-educatieve hulpmiddelen, afgestemd op de behoeften van jongeren.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychiater?

Heb jij behoefte aan iemand om mee te praten of heb je nood aan psychologische hulp? Dan kan een psycholoog of psychiater uitkomst bieden. Weet je niet zeker bij wie jij het beste terecht kunt voor hulp? Lees hieronder wat juist het verschil is tussen een psycholoog en een psychiater.

Blog

Zo herken je de symptomen van een depressie

Steeds meer mensen worden getroffen door een depressie. Volgens cijfers van Geestelijk Gezond Vlaanderen krijgt maar liefst 20 procent van de Belgische vrouwen en 10 procent van de mannen in hun leven te maken met een depressie. En ook bij jonge mensen, zoals bij studenten, komt depressie steeds vaker voor.

Blog

Wat als je kind denkt aan zelfmoord

Een kind dat aan zelfmoord denkt zet het leven op losse schroeven. Het leven van het kind zelf, maar ook dat van de ouders en het hele gezin. Hoe ga je daar als ouder mee om?

Blog

De Helan Luisterlijn geeft ook gehoor aan relationele problemen

Veel koppels hebben het vandaag razend druk met werk, de opvoeding van de kinderen, het huishouden, vrienden en familie bezoeken, vakanties boeken... Als al deze zaken geregeld en gepland zijn, dan pas komt de eigen partnerrelatie aan bod.