Meer artsen dan ooit kiezen voor elektronisch geneesmiddelenvoorschrift
5,3 miljoen, zoveel elektronische geneesmiddelenvoorschriften verstuurden artsen in september. Dat is een record, en maar goed ook. Want vanaf 2020 is dat elektronische voorschrift verplicht.
Welke voordelen?
Vele artsen wachten niet op de deadline van 1 januari 2020 om het elektronische geneesmiddelenvoorschrift te gebruiken. Goed nieuws, want dat digitale voorschrift heeft alleen maar voordelen. Als je arts je voorschrift digitaal verstuurt naar je apotheker, ben je zeker dat je zorgverleners een correct beeld hebben van je medicatie. Je apotheker hoeft ook geen krabbels meer te ontcijferen. En aangezien alles via de beveiligde toepassing Recip-e gebeurt, is vervalsing onmogelijk.
Hoe werkt het?
Bij een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift geeft je arts je enkel nog een papiertje met een barcode mee. Dat zal je apotheker dan scannen, om zo het voorschrift op te halen uit het systeem. Later zal ook dat papiertje verdwijnen en zal je apotheker het voorschrift ophalen via je eID. Dan zal het hele proces dus papierloos verlopen. Belangrijk: op het portaal Mijngezondheid kan je je openstaande voorschriften zelf inkijken en doorklikken naar de digitale bijsluiters.
Meer info
Neem een kijkje op het portaal Mijngezondheid en de site van voormalig Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Deel dit artikel
Verder lezen