Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

Door de fusie versterkten we onze aanwezigheid in de Antwerpse regio en zetten we verder in op occasionele kinderopvang en sociale tewerkstelling. Via deze tewerkstellingsprojecten bieden we een 30-tal nieuwe medewerkers een eerste werkervaring aan, een voorbereidend traject op een job in de reguliere arbeidsmarkt. 

Helaas bleven we ook in de corona-ban. Zoals je mogelijks zelf hebt ondervonden, sinds medio oktober woedt het virus ook in alle hevigheid in en rond onze kinderdagverblijven. Ter illustratie, sinds 3 januari 2022 hebben we 46 van onze kinderdagverblijven moeten sluiten omwille van besmettingen bij medewerkers en/of kindjes. Stabiliteit en continuïteit, twee basiselementen in onze werking, waren de afgelopen weken helaas helemaal zoek. Ik ben dan ook heel trots op al onze medewerkers die al 22 maanden, sinds het uitbarsten van de epidemie in maart 2020, in de vuurlinie staan. En blijven staan … 

Hierbij wil ik ook jullie bedanken, voor jullie begrip. Als vader van 2 jonge meisjes besef ik heel goed welke impact een telefoontje kan hebben met de melding dat het kinderdagverblijf ’s anderendaags voor enkele dagen gesloten zal zijn. Dit is allesbehalve een fijne boodschap, maar we konden, veelal na het noodzakelijke geregel, op jullie begrip blijven rekenen. En ook de vele grote en kleine dankbetuigingen aan onze kinderbegeleiders deden zeker deugd. 

En nu kijken we vooruit, naar een nieuw werkjaar vol ambitieuze plannen en ideeën. We blijven investeren in onze infrastructuur, onze groei, onze medewerkers, digitalisering, … zodat we de opvangbeleving voor jouw kindje en jou nog verder kunnen verbeteren. 
 

Warme groeten, 
Filip Standaert 
Directeur Helan Kinderopvang 
   

Deel dit artikel

Verder lezen

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.

kinderen aan het spelen met bladeren
Blog

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.