Nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad over de e-sigaret

In juni 2022 verscheen een nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad over de e-sigaret (het vorige dateert van 2015). Daarin staan conclusies en aanbevelingen over allerlei aspecten, uitgebreide info over de risico’s en opportuniteiten en een stand van zaken van de wetenschappelijke literatuur.

Sinds 2016 wordt de elektronische sigaret met nicotine op de Belgische markt toegelaten, maar tot vandaag aarzelen veel rokers om ze te gebruiken. Wellicht omdat het beeld dat ze ervan hebben ronduit negatief is. 2 op 3 van hen denkt dat de e-sigaret minstens even schadelijk is als de klassieke tabakssigaret (een deel van hen denkt dus dat ze schadelijker is). Die perceptie is onjuist.

Hoog tijd voor correcte antwoorden op pertinente vragen: hoe schadelijk is de e-sigaret in vergelijking met de klassieke tabakssigaret? Kan ze rokers helpen bij het stoppen met roken? Hoe gebruiken onze jongeren ze? En is ze voor hen een opstapje naar gerookte tabak? Ontdek alle antwoorden op www.gezondleven.be

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

Gratis webinar: Stop met musturberen

Jezelf te veel druk op leggen. Vinden dat je bepaalde dingen moet doen. Dat is musturberen. Helan deed onderzoek naar het musturbatiegedrag in Vlaanderen. En zag dat we collectief gebukt gaan onder al dat moeten.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Sinds februari zijn 5 miljoen Oekraïners hun land ontvlucht, waaronder bijna 30.000 die zich hebben aangemeld op Belgische bodem. Tal van initiatieven werden al op poten gezet om hen te verwelkomen en te helpen met hun administratie. Ook op het vlak van preventie, welzijn en zorg.