News

Een week gezonder

Van 5 tot 11 juni organiseert de Diabetes Liga de eerste editie van ‘Een Week Gezonder’. Een nieuw initiatief om gezonde voeding bij het brede publiek te stimuleren met een oproep om ‘ja’ te zeggen en de uitdaging aan te gaan om een week bewust gezonder eten en drinken.

Waarom start de Diabetes Liga met ‘Een Week Gezonder’?

Omdat de gezonde keuze in Vlaanderen nog niet vanzelfsprekend is. Verschillende factoren houden ons vaak nog tegen om te kiezen voor gezonde voeding. We grijpen vaak naar bewerkte producten, met veel toegevoegde suikers, zout, verzadigd vet en te weinig gezond voedingsstoffen.

Zelfs producten die gezond lijken, zijn dat soms helemaal niet. We krijgen dan ook te veel suikers en calorieën binnen als we voor dit soort producten kiezen. Dat klinkt misschien onschuldig maar dat is het zeker niet. Zo kan een te hoge calorie-inname leiden tot overgewicht, obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Om de opmars van diabetes type 2 een halt toe te roepen, maar vooral omdat gezond eten voor elke persoon met én zonder diabetes belangrijk is, lanceren we ‘Een Week Gezonder’. Met ‘Een Week Gezonder’ daagt de Diabetes Liga jou uit om 7 dagen bewust gezonder te eten en drinken.

Tijdens ‘Een Week Gezonder’ focussen ze op 3 punten:

  1. Kiezen voor verse en onbewerkte voeding
  2. Gevarieerd en regelmatig eten
  3. Plantaardige producten kiezen als basis voor elke maaltijd

Diabetes Liga helpt je op weg

Van jong tot oud, ongeacht waar je bent: thuis, op school, onderweg of op het werk. Dat doen ze op een laagdrempelige manier, digitaal, inspirerend en motiverend zodat je eenvoudig kan werken aan een gezondere leefstijl.

Diabetes Liga maakt voor ‘Een Week Gezonder’ 2 digitale magazines. Het eerste magazine met praktische tips en heel wat inspiratie ontvang je binnenkort. In dit magazine tonen ze je de theorie achter gezond eten op een hapbare en compacte manier. Deze informatie kan je na ‘Een Week Gezonder’ ook nog gebruiken in het dagelijkse leven.

Het tweede magazine zal bestaan uit concrete recepten voor ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds zodat je een week gevarieerd, lekker en gezond kan eten. Je zal dit krijgen enkele weken voor de aanvang van ‘Een Week Gezonder’, zo kan je je makkelijk voorbereiden om de week vol te houden. Begin al maar te watertanden want appeltaart wentelteefjes, smoothiebowls, havermout uit de oven, Italiaanse pizza en zoveel meer komen op jou af!

Waarom meedoen?

Je ontvangt wekelijkse updates om gezonder te leven om je voor te bereiden op 'Een Week Gezonder'. Deelnemen is niet alleen gratis maar vooral goed voor jou en je naasten.

  • Je ontvangt een eerste gratis digitaal magazine met tips rond gezonde voeding op 21 april.
  • Je krijgt verhelderende informatie en inspiratie op sociale media.
  • Je krijgt praktische adviezen van diëtisten en andere experten.
  • Je ontvang een tweede gratis digitaal magazine met een concreet weekmenu op 15 mei.
  • Je krijgt elke week een gezond, eenvoudig en lekker recept via Dia-Gusta.

Het begint met een week gezonder

In Nederland bestaat er al vijf jaar lang een gelijkaardige campagne, namelijk de Suiker Challenge. Vorig jaar namen 70.000 Nederlanders deel aan de campagne. Leuk om weten is dat heel wat mensen aangeven dat ze bewuster blijven eten na afloop van de challenge.

Sommige hebben zelfs bepaalde ongezonde gewoontes bijgestuurd met een gezondere levensstijl als resultaat. Want laten we eerlijk zijn, dat is het ultieme doel van ‘Een Week Gezonder’.

Surf naar www.eenweekgezonder.be en zie welke andere initiatieven zoals Dia-Gusta je kunnen inspireren en helpen om gezonder te eten.

Hopelijk krijg je de smaak te pakken!

Doe mee

Een week gezonder

Ga jij de uitdaging aan?

Schrijf je in

Deel dit artikel

Verder lezen

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

13 juli
Blog

De sociale kaart: vind online hulpverlening op maat

Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.