Andere

Kind in het ziekenhuis: Rooming-in

Wordt je kind in het ziekenhuis opgenomen, dan wil je graag in de buurt blijven. Wist je dat onze hospitalisatieverzekering je overnachting in het ziekenhuis gedeeltelijk terugbetaalt?

Verblijf ook ‘s nachts bij je kind tijdens de ziekenhuisopname

Een opname in het ziekenhuis is een ingrijpende ervaring, zeker voor een kind. Wanneer je als ouder bij je kind blijft, kun je helpen met de dagelijkse verzorging en de nodige troost bieden wanneer je kindje dat nodig heeft. Zo zal je kindje vaak minder angstig zijn en beter in staat zijn om de ziekenhuiservaring goed te verwerken.

Wist je dat je hospitalisatieverzekering een terugbetaling voorziet bij rooming-in? Download ook ons handig e-book over hospitalisatieverzekeringen.

Wat is rooming-in?

Zo goed als elk ziekenhuis biedt je de mogelijkheid om ook ‘s nachts bij je kind te blijven. Dit wordt rooming-in genoemd. Ziekenhuizen die deze optie aanbieden, zullen ervoor zorgen dat er ook voor jou een bed beschikbaar is zodat je bij je kind in de kamer kunt slapen. Hiervoor zullen dan wel extra kosten worden aangerekend. Om zeker te weten of jouw ziekenhuis deze optie aanbiedt, vraag je dit best vooraf even na.  

Om te weten wat rooming-in precies inhoudt in het door jou gekozen ziekenhuis, kun je je best informeren welke service rooming-in exact omvat. Volgende vragen kunnen jou helpen om dat te achterhalen:

 • In welke type kamer komen jij en je kind terecht?
   
 • Zijn er ook maaltijden voor jou beschikbaar?
   
 • Wordt er iets van jou verwacht wat betreft de verzorging van je kind?
   
 • Het is zowel voor ouders als kinderen vaak een verademing wanneer je de dagelijkse zorg ook in het ziekenhuis voor een stukje zelf kunt verderzetten
   
 • Welke specifieke voorzieningen zijn er voor je kind?
Tine mama van Tuur

Toen mijn eerste zoontje te vroeg werd geboren, moest hij nog even in het ziekenhuis blijven terwijl ik al de materniteit mocht verlaten. Toen bleek dat ik er kon blijven, was dat een hele opluchting. Zo kon ik toch zo vaak als mogelijk bij hem zijn, zijn eerste badje geven, en de voedingen zoveel mogelijk voor mijn rekening nemen. En ik ben enorm dankbaar dat dat kon!

Reken op je hospitalisatieverzekering 

Wanneer je gebruik maakt van een overnachting in het ziekenhuis, zullen hiervoor extra kosten worden aangerekend. Ook hier kun je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten. Niet alleen voor rooming-in maar ook voor andere diensten zul je gedurende je hele leven nog kunnen terugvallen op die hospitalisatieverzekering. Vergelijk onze verschillende hospitalisatieverzekeringen: Hospitalia, Hospitalia Medium, Hospitalia Plus en Hospitalia Continuiteit. 

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In ons e-book kom je er alles over te weten.

Verwacht jij een ziekenhuisfactuur waarvan je niet in zwijm valt?

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Download ons e-book 

Deel dit artikel

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In Belgiƫ is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Denk je aan gezinsuitbreiding, weet dan dat het belangrijk is om je vooraf tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Dankzij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus hoef je je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten.

Zwangerschap: de eerste symptomen

Wat zijn de eerste tekenen of symptomen die in die richting van zwangerschap wijzen? En wat doe je als de urinetest positief is? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je een checklist die je wegwijs maakt tijdens je prille zwangerschap.