Ziekenhuisopname

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is een hospitalisatieverzekering

Zoals gezegd is een hospitalisatieverzekering niet verplicht. Het is echter wel verstandig om er eentje af te sluiten, want het beschermt je tegen ziekenhuiskosten, die buiten de sociale zekerheid vallen. Denk aan kosten voor een bevalling of (onverwachte) operatie.
 
Wist je dat jaarlijks 1 op de 2 gezinnen in België te maken krijgt met een ziekenhuisopname? Zorg dus dat je voldoende voorbereid bent en sluit een hospitalisatieverzekering af. Download ook onze handig e-book over hospitalisatieverzekeringen.

Hospitalisatieverzekeringen vergelijken

Wat een hospitalisatieverzekering juist dekt verschilt van verzekering tot verzekering. Vergelijk daarom de verschillende hospitalisatieverzekeringen altijd goed voordat je er eentje afsluit. 
 
Bij Helan bieden we 3 hospitalisatieverzekeringen aan. Je kiest zelf welke het beste bij jouw situatie past. Hier kan je onze hospitalisatieverzekeringen in een oogopslag vergelijken.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? Ontdek alle antwoorden hier.

Verwacht jij een ziekenhuisfactuur waarvan je niet in zwijm valt?

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Daghospitalisatie: wat je moet weten

Het gebeurt steeds vaker dat je voor kleine ingrepen even wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit kan variëren van een paar uur tot een hele dag, maar je zal er nooit moeten overnachten. Ook voor een dagopname kun je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering.

Wat te doen bij een ziekenhuisopname?

Een ziekenhuisopname: de kans is groot dat je er ooit wel eens mee te maken krijgt. Of het nu gaat om een onverwachte of lang geplande opname: er zijn enkele belangrijke zaken die nuttig zijn om te weten.

Hospitalisatieverzekering kiezen: waarop moet je letten

Een ziekenhuisopname kost veel geld en ook de kosten voor en na je opname kunnen hoog oplopen. Je bent dus maar beter goed verzekerd als je in het ziekenhuis belandt voor een operatie, bevalling of een behandeling bij ziekte. Hospitalia Medium via Helan Ziekenfonds verzekert je optimaal tijdens je opname, maar beschermt je ook tegen hoge kosten als je medische zorg nodig hebt voor en na je opname. En dat voor een heel betaalbare prijs.

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.