Je huishoudhulp plannen en annuleren

Bepaal zelf wanneer je poetshulp langskomt. Lees hier hoe je makkelijk kan plannen, wijzigen en annuleren.

Hoe raadpleeg ik vlot de planning van mijn huishoudhulp?

Met de huishoudhulp-app heb je altijd je planning op zak. Een overzicht van je poetsbeurten bekijken, de planning aanpassen, extra uren aanvragen... het kan allemaal met een tik op je scherm. Lees hier wat je met de app kan doen en download ‘m!

Download de app

Kan ik zelf kiezen wanneer mijn huishoudhulp langskomt?

Je kiest zelf hoe vaak en wanneer je huishoudhulp langskomt. Geef eenvoudig je voorkeursdagen door. Wij zorgen voor een planning die perfect in je agenda past.

Je kiest zelf hoe vaak en wanneer je huishoudhulp langskomt. Geef ons eenvoudig je voorkeursdagen mee en wij zorgen voor een planning die in jouw agenda past.

Vraag hier een huishoudhulp aan en geef onmiddellijk je voorkeursdagen door.

Een drukke week voor de boeg? Of misschien plan je een groot feest en moet je huis van kop tot teen blinken. Reken dan op een extra paar helpende handen. Volstaan de voorziene werktijden van je vaste huishoudhulp door omstandigheden niet, dan kan je occasioneel extra hulp aanvragen. Afhankelijk of je huishoudhulp beschikbaar is, worden dan extra uren ingepland of zoeken we een collega om je uit de nood te helpen. Dit kan via de app: op het beginscherm tik je op het plusteken en dan kan je een extra poetsbeurt aanvragen. Gebruik je de app niet, dan stuur je een mail naar je consulent.

Extra hulp aanvragen via de app

Ben je met vakantie en hoeft je huishoudhulp niet langs te komen, dan kan je vijf keer per jaar kosteloos annuleren. Dat doe je via de app of door een mail te sturen naar je consulent. Lees er hieronder bij 'Kan ik mijn huishoudhulp annuleren' alles over.

Kan ik een poetsbeurt annuleren?

Al onze huishoudhulpen hebben een vast arbeidscontract. We plannen hen telkens voor een volledig jaar bij je in en hopen dat ze die hele periode welkom bij je zijn. Heb je toch even geen hulp in huis nodig? Laat het ons zeker op tijd weten. Zo kunnen we snel een oplossing vinden voor je huishoudhulp. Een poetsbeurt annuleren kan makkelijk via de Huishoudhulp-app.

Je kan je huishoudhulp tot vijf keer per jaar zonder kosten annuleren. Wel vragen we je om ons minstens vijf werkdagen op voorhand op de hoogte te brengen.

 

Een poetsbeurt annuleren wordt betalend als:

  • Het aantal poetsbeurten dat je kosteloos kan annuleren op is.
  • Je te laat annuleert.

In die gevallen is het wettelijk verboden om dienstencheques te aanvaarden. We rekenen een toeslag van het op dat moment geldende gesubsideerde tarief per gewest aan:

  • 27,52 euro per uur in Vlaanderen
  • 27,98 euro per uur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • 27,81 euro per uur in Wallonië

Kosten vermijden

Verwittig je laattijdig, dan is het beter om de poetsbeurt toch te laten doorgaan. Lukt dit echt niet, dan bekijken we samen of je huishoudhulp de poetsbeurt(en) op een ander moment kan inhalen.

Wat als mijn huishoudhulp afwezig is?

Je huishoudhulp is afwezig. Adem in, adem uit en leg die poetsdoeken nog even neer. Want waar het kan, regelen we vervanging voor je.

Je huishoudhulp werkt van maandag tot vrijdag, tenzij het een wettelijke of vervangende feestdag is. Valt jouw poetsbeurt hierdoor weg? Dan zorgen we voor vervanging als je ons tijdig verwittigt.

Heeft je huishoudhulp verlof ingepland of staat er een opleidingsdag op zijn of haar programma? Dan brengen we jou daar minstens een week op voorhand van op de hoogte. Laat ons op dat moment weten of je vervanging wenst, dan zoeken we die voor jou.

Is je huishoudhulp ziek of door omstandigeheden onverwachts afwezig? We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte. Omdat het moeilijk is om de dag zelf nog vervanging te vinden, plannen we een inhaaldag voor je in als je dat wil.

Hoe zeg ik mijn huishoudhulp op?

Wil je je contract opzeggen? Dat kan op elk moment. Wel geldt daarvoor een opzegperiode van één maand. Zo kunnen we alles mooi afronden, en een andere werkplek voor je huishoudhulp vinden. Je kan je opzeg aan je consulent bezorgen via de Huishoudhulp-app of via een mail. 

Je planning altijd op zak

Communiceren met je consulent, een wijziging in je planning of vakantiedagen doorgeven. Het kan allemaal in een handomdraai. Met de Huishoudhulp-app, waar je ook bent. Download hem hier.

Contact

Vraag, opmerking of suggestie?

Je vindt op deze pagina heel wat antwoorden op praktische vragen. Heb je toch nog een onbeantwoorde vraag of suggestie? Contacteer ons via het contactformulier. We helpen je zo snel mogelijk.

Specifieke vraag over je huishoudhulp? Vraag via deze weg de contactgegevens van je consulent op.

Contacteer ons

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Thuiszorg

Vertrouw op Helan als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt. Wij helpen met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en helder advies.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Helan Huishoudhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!