Je huishoudhulp plannen

Wanneer je poetshulp langskomt, dat bepaal jij. Hoe dat precies werkt, en wat je kan doen als je planning wijzigt, lees je hier.

Jouw voorkeursdagen

Hoe vaak en wanneer je huishoudhulp langskomt, kies je zelf. Geef ons eenvoudig je voorkeursdagen mee, en wij zorgen voor een planning die helemaal in je agenda past.

Bij je aanvraag voor een huishoudhulp kan je meteen jouw voorkeursdagen meegeven. Handig, want zo hoef je zelf niet met je agenda te puzzelen.

Wil je dat alles glanst op vrijdag om zorgeloos van het weekend te genieten? Of start je een nieuwe week liever met een proper huis op maandag? Wij zorgen voor een planning op maat van je leven.

Onze huishoudhulpen komen langs van maandag tot vrijdag, telkens in blokken van vier uur. Daarvan kies jij minstens één blok per week, tweewekelijks of anders.

Hoeveel blokken voor welke taken?

Heb je een woning, huis of appartement, van gemiddelde grootte? Dan volstaat één blok van vier uur om de volledige woning te poetsen. Heb je extra taken, zoals bijvoorbeeld strijken en ramen wassen, of heb je een groot huis? Dan raden we je twee blokken aan om alle taken te kunnen afronden. 

Extra tip: hoe meer voorkeursdagen je aangeeft, hoe sneller wij een huishoudhulp voor je kunnen inschakelen.

Zodra we jouw voorkeursdagen ontvangen, gaat jouw consulent meteen op zoek naar een huishoudhulp. En slaap daarbij gerust op beide oren: al onze huishoudhulpen zijn goed opgeleid en enthousiast om bij jou aan de slag te gaan.

Plannen we een eerste afspraak voor je in, dan zal je consulent nadien naar je feedback vragen. Jouw mening is belangrijk.

Huishoudhulp aanvragen

Je planning altijd op zak

Communiceren met je huishoudhulp en je consulent, een wijziging in je planning of vakantiedagen doorgeven. Het kan allemaal in een handomdraai. Met de Huishoudhulp app. Waar je ook bent. 

Download de app

Wat als je huishoudhulp afwezig is?

Je huishoudhulp is afwezig. Adem in, adem uit en leg die poetsdoeken nog even neer. Want waar het kan, regelen we vervanging voor je.

Je huishoudhulp werkt van maandag tot vrijdag, tenzij het een wettelijke feestdag is. Valt jouw poetsbeurt hierdoor weg? Dan zorgen we voor vervanging als je ons dit tijdig laat weten.

Heeft je huishoudhulp verlof ingepland of staat er een opleidingsdag voor hem of haar op het programma? Dan brengen we jou daar minstens een week op voorhand van op de hoogte. Geef ons op dat moment mee of je vervanging wenst, dan zoeken we die voor je.

Is je huishoudhulp ziek of door omstandigeheden onverwachts afwezig? We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte. Omdat het moeilijk is om de dag zelf nog vervanging te vinden, plannen we een inhaaldag voor je in als je dat wil.

Extra hulp inschakelen

Een drukke week voor de boeg? Of misschien plan je een groot feest en moet je huis van kop tot teen blinken. Reken dan op een extra paar helpende handen. Volstaan de voorziene werktijden van je vaste huishoudhulp door omstandigheden niet, dan kan je eenmalig extra hulp aanvragen. Afhankelijk of je huishoudhulp beschikbaar is, worden dan extra uren ingepland, of zoeken we een collega om je uit de nood te helpen. Dit kan via de app of met een aanvraag.

Extra hulp aanvragen via de app

Een poetsbeurt annuleren

Al onze huishoudhulpen hebben een vast arbeidscontract. We plannen hen telkens voor een volledig jaar bij je in en hopen die hele periode welkom zijn bij je. Heb je toch even geen hulp in huis nodig? Laat het ons zeker op tijd weten. Zo kunnen we snel een oplossing vinden voor je huishoudhulp. Een poetsbeurt annuleren kan makkelijk via de Huishoudhulp app.

Een poetsbeurt overslaan

Je kan je huishoudhulp tot vier keer per jaar zonder kosten annuleren. Wel vragen we je om ons daar minstens vijf werkdagen op voorhand van op de hoogte te brengen.

 

Een poetsbeurt annuleren wordt betalend als:

  • Het aantal poetsbeurten dat je kosteloos kan annuleren op is.
  • Je te laat annuleert.

In die gevallen zijn we wettelijk verplicht om het gesubsideerde tarief per gewest voor je huishoudhulp aan te rekenen:

  • 26,45 euro per uur in Vlaanderen.
  • 26,59 euro per uur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • 26,89 euro per uur in Wallonië.

Kosten vermijden

Verwittig je laattijdig, dan is het beter om de poetsbeurt toch te laten doorgaan. Lukt dit echt niet, dan bekijken we samen of je huishoudhulp de poetsbeurt(en) op een ander moment kan inhalen.

Je huishoudhulp opzeggen

Wil je je contract opzeggen? Dat kan op elk moment. Wel geldt daarvoor een opzegperiode van één maand. Zo kunnen we alles mooi afronden, en ook een andere werkplek voor je huishoudhulp vinden. Ook je opzeg kan je aan je consulent bezorgen via de Huishoudhulp app of een belletje. 

Helan Ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen, koesteren en helpen je kind spelend leren.

Thuiszorg

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Helan Huishoudhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!