De administratieve bijdrage

We vinden het belangrijk dat onze huishoudhulpen zich goed voelen. Met jouw administratieve bijdrage geven we het welzijn van onze poetshulpen een duwtje in de rug.

Wat is de administratieve bijdrage?

Je betaalt vier keer per jaar een bijdrage van 18,75 euro voor je huishoudhulp. De factuur wordt je in januari, april, juli en oktober toegestuurd en is van toepassing op elk kwartaal waarin je beroep deed op onze dienstverlening.

Ben je Helan Ziekenfonds klant dan betaal je twee keer per jaar, in januari en juli, een bijdrage van 10 euro, de resterende 55 euro betaalt het ziekenfonds voor jou.

De administratieve bijdrage is de enige extra kost die we in rekening brengen als je een poetshulp inschakelt, en dient als investering in opleiding en coaching voor je huishoudhulp.

Waarvoor wordt de administratieve bijdrage gebruikt?

Als dienstenchequebedrijf krijgen we subsidies voor de praktische werking van onze organisatie, zoals het loon van onze huishoudhulpen. Met de administratieve bijdrage kunnen we net dat beetje meer voor je huishoudhulp betekenen. Concreet investeren we de bijdrage in:

  • Ondersteuning voor jou, en coaching voor je huishoudhulp, van een vaste consulent.
  • Een team adviseurs die veiligheids- en preventiemaatregelen uitwerken voor je huishoudhulp.
  • Opleidingen voor je huishoudhulp, zoals poetsen, omgaan met stress, communiceren en ergonomisch werken.

We vinden het belangrijk dat onze huishoudhulpen zich goed voelen en duurzaam kunnen werken. Met de administratieve bijdrage kunnen we dat waarmaken.

Samenwerken aan duurzame successen

Helan Huishoudhulp is het eerste dienstenchequebedrijf met een 'Investors in People'-logo, het kwaliteitscertificaat voor werkgevers die de focus leggen op het welzijn van medewerkers. Een kroontje op onze manier van werken, dat we mede aan jou te danken hebben. Effectief leiden, inspireren en ondersteunen, met jouw bijdrage kunnen we onze huishoudhulpen net dat beetje meer geven.

Veelgestelde vragen over de administratieve bijdrage

Enkel wanneer we jouw rijksregisternummer nog niet kennen. Op die manier koppelen we jouw ziekenfondsdossier met dat van Helan Huishoudhulp. Het voordeel wordt automatisch toegekend.
  • Ben je klant van Helan Ziekenfonds? Dan betaal je twee maal per jaar 10 euro. In januari en juni.
  • Ben je geen ziekenfondsklant? We rekenen vier keer per jaar 18,75 aan. In januari, april, juli en oktober.
Neen, een terugbetaling is niet mogelijk. Op datum van facturatie bekijken we of er een vaste huishoudhulp voor jou actief is. Is dit niet het geval, dan betaal je dat trimester geen bijdrage, ook al start er nog een huishoudhulp op.
klantenbijdrage

Aangesloten bij Helan? Krijg 55 euro korting

Ben je ook klant van Helan Ziekenfonds? Dan betaal je 20 euro per jaar voor jouw administratieve bijdrage. Je ziekenfonds neemt de overige 55 euro voor haar rekening.

Word klant bij Helan Ziekenfonds

Je planning altijd op zak

Communiceren met je consulent, een wijziging in je planning of vakantiedagen doorgeven. Het kan allemaal in een handomdraai. Met de Huishoudhulp app, waar je ook bent. Download hem hier.

Contact

Vraag, opmerking of suggestie?

Je vindt heel wat antwoorden op praktische vragen op deze pagina. Heb je toch nog een onbeantwoorde vraag of suggestie? Contacteer ons via het contactformulier en we helpen je zo snel mogelijk

Specifieke vraag over je huidige huishoudhulp? Via deze weg vind je ook de contactmogelijkheden voor je consulent.

Contacteer ons

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen, koesteren en helpen je kind spelend leren.

Thuiszorg

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Je kan op ons rekenen voor verzorging, opvolging en advies.

Een brede kijk op jouw welzijn

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.