De klantenbijdrage voor jouw huishoudhulp

Je betaalt je huishoudhulp met dienstencheques, maar daarnaast vragen we ook een klantenbijdrage. Deze bijdrage zorgt ervoor dat Helan Huishoudhulp als sociale ondernemer kan blijven waken over het welzijn van de poetshulpen. We leggen je graag uit wat dit precies inhoudt.

Waarom betaal ik een klantenbijdrage?

Als dienstenchequebedrijf krijgen we subsidies voor de operationele werking van onze organisatie. Maar als sociale ondernemer kijken we verder dan alleen een optimale werking. We investeren extra in onze mensen. Daardoor is jouw huishoudhulp:

vrouw en poetshulp man

Goed opgeleid

We investeren in onze huishoudhulpen door hen grondig op te leiden. Daarbij focussen we zowel op praktijkgerichte opleidingen, als op persoonlijke ontwikkeling. Onze huishoudhulpen krijgen bovendien de steun van poetscoaches die hen met raad en daad bijstaan op de werkvloer. Zo kan je als klant altijd rekenen op een kwalitatieve service.

Veilig aan het werk

Veiligheid is een prioriteit. Daarom zorgen we dat onze huishoudhulpen goed beschermd zijn op de werkvloer. We leren hen hoe ze producten op een veilige manier gebruiken en stellen een ergonomiecoach ter beschikking voor tips en advies. Jaarlijks bieden we ook een gratis griepprik aan. En uiteraard zijn onze huishoudhulpen verzekerd tegen arbeidsongevallen. Net zoals jij als klant verzekerd bent in geval van schade.

Prima omkaderd

Onze consulenten zorgen ervoor dat de huishoudhulpen zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Ze bieden niet alleen een luisterend oor. Ze maken ook een realistische planning, gaan op zoek naar klanten, stellen de administratie op punt, zorgen voor een correcte uitbetaling … Daarnaast genieten onze huishoudhulpen nog tal van voordelen, waaronder maaltijdcheques, korting op hun ziekenfondsbijdrage, op aankopen in de Helan Zorgwinkel en op Heyo vakantiekampen.

Administratief ondersteund

De handige Huishoudhulp-app betekent administratieve ontzorging voor jou én je huishoudhulp. Jij kan er als klant een overzicht van je poetsbeurten bekijken, de planning aanpassen, extra uren aanvragen en jouw consulent contacteren. Jouw huishoudhulp kan zijn/ haar planning digitaal bekijken terwijl wij zorgen voor de verwerking van de dienstencheques en de planning. Zo kan je huishoudhulp zich focussen op wat voor haar echt telt: jou het nodige werk uit handen nemen. 

Helemaal welzijn

Bij Helan streven we ernaar om een veilige, gezonde, en ondersteunende werkomgeving te creëren voor al onze medewerkers, en dus ook voor onze huishoudhulpen. Dit omvat niet alleen de nodige uitrusting voor veilig werken, maar ook aandacht voor mentaal welzijn. Onze consulenten en coaches staan altijd klaar met een luisterend oor.

Hoeveel bedraagt de klantenbijdrage?

Je betaalt 120 euro per jaar voor je huishoudhulp. Je krijgt hiervoor een factuur van telkens 30 euro in januari, april, juli en oktober. Je kan deze makkelijk betalen via overschrijving of online betaling. 

Ben je Helan Ziekenfonds-klant? Dan betaal je 65 euro per jaar. Concreet betaal je twee keer per jaar, in januari en juli, een bedrag van 32,5 euro. De resterende 55 euro betaalt het ziekenfonds voor jou.

Helan Huishoudhulp als sociaal ondernemer

Helan Huishoudhulp is een vzw. De winst die we maken, wordt integraal geïnvesteerd in de organisatie en onze huishoudhulpen. Door voortdurend te investeren in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers, streven we naar een duurzame en toekomstgerichte onderneming.

Bij Helan Huishoudhulp geloven we dat een sociaal verantwoorde benadering niet alleen goed is voor onze medewerkers, maar ook voor de gezinnen waar onze huishoudhulpen werken. Helan Huishoudhulp is een dienstverlener die zich inzet voor zowel kwaliteit als sociaal welzijn.

We zijn dan ook het eerste dienstenchequebedrijf met een 'Investors in People'-logo, het kwaliteitscertificaat voor werkgevers die de focus leggen op het welzijn van medewerkers. Een kroontje op onze manier van werken, dat we mede aan jou te danken hebben. Effectief leiden, inspireren en ondersteunen, met jouw bijdrage kunnen we onze huishoudhulpen net dat beetje meer geven.

Vaak gestelde vragen over de klantenbijdrage

Neen, een terugbetaling is niet mogelijk. Op datum van facturatie bekijken we of er een vaste huishoudhulp voor jou actief is. Is dit niet het geval, dan betaal je dat trimester geen bijdrage, ook al start er nog een huishoudhulp op.

  • Ben je klant van Helan Ziekenfonds? Dan betaal je twee maal per jaar 32,5 euro. In januari en juli.
  • Ben je geen ziekenfonds-klant? We rekenen vier keer per jaar 30 euro aan. In januari, april, juli en oktober.

Enkel wanneer we jouw rijksregisternummer nog niet kennen. Op die manier koppelen we jouw ziekenfondsdossier met dat van Helan Huishoudhulp. Het voordeel wordt automatisch toegekend.

klantenbijdrage

Aangesloten bij Helan? Krijg 55 euro korting

Ben je ook klant van Helan Onafhankelijk ziekenfonds? Dan betaal je 65 euro per jaar voor jouw klantenbijdrage. Je ziekenfonds neemt de overige 55 euro voor haar rekening.

Word klant bij Helan Ziekenfonds

Je planning altijd op zak

Communiceren met je consulent, een wijziging in je planning of vakantiedagen doorgeven. Het kan allemaal in een handomdraai. Met de Huishoudhulp app, waar je ook bent. Download hem hier.

Contact

Vraag, opmerking of suggestie?

Je vindt heel wat antwoorden op praktische vragen op deze pagina. Heb je toch nog een onbeantwoorde vraag of suggestie? Contacteer ons via het contactformulier en we helpen je zo snel mogelijk

Specifieke vraag over je huidige huishoudhulp? Via deze weg vind je ook de contactmogelijkheden voor je consulent.

Contacteer ons

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiële steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 3.600 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Helan Huishoudhulp. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Helan is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen.