Ja, ik wil hulp aanvragen

kraamzorg aanvragen

Vraag kraamhulp of een vroedvrouw aan

Reken op professionele kraamzorg en/of vroedvrouw via Helan. Vraag tijdig kraamzorg door een kraamverzorgende en/of een vroedvrouw aan via dit formulier. Een medewerker neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Om je aanvraag vlot te kunnen behandelen hebben we inkomstenbewijzen (loonfiches) nodig. Je kan de bijlage hieronder opladen. 

De aanvraag dient steeds op naam van de mama te gebeuren. Is er geen mama, dan is een aanvraag op naam van de papa of meeouder natuurlijk wel toegelaten.

* Verplicht in te vullen velden

Mijn gegevens

Vermoedelijke bevallingsdatum*

Contacteer mij liefst


Voeg je bestand(en) toe.
Maximum 4 bestand(en) niet groter dan 5 Mb

Meer dan 4 bestanden toevoegen? Vul een nieuw formulier in om bijkomende bestanden door te sturen.Krijg tot 300 euro terugbetaald

Om je optimaal te ondersteunen voorziet Helan een terugbetaling van 5 euro per uur, met een maximum bedrag van 150 euro per jaar (of maximum 30 uur), per aangeloten ouder bij Helan Ziekenfonds. 

Lees meer

Belangrijk om te weten

Met de kraamzorg van Helan haal je extra handen in huis, die mee je kindje verzorgen, opvolgen en bijspringen in het huishouden. Wens je medische hulp voor, tijdens of na de bevalling? Laat je dan begeleiden door een vroedvrouw.