Ondersteuning van een vroedvrouw

  • Verzorging, opvolging en advies
  • Voor, tijdens en na de bevalling
  • Bij jou thuis
Vind een vroedvrouw

Vanaf prille zwangerschap tot gesetteld gezin

Een vroedvrouw doet veel meer dan je helpen tijdens de bevalling. Gedurende je hele zwangerschap en de eerste stappen als jonge ouders kan je een beroep doen op haar expertise en ervaring.

Gedurende de zwangerschap

Gedurende de zwangerschap volgt de vroedvrouw je medisch op en geeft je prenatale infosessies. Je hebt recht op maximaal 12 bezoekjes van de vroedvrouw.

Tijdens de bevalling begeleidt de vroedvrouw je voor een zo vlot mogelijk en rustig verloop.

Na je thuiskomst is je vroedvrouw het eerste aanspreekpunt voor de medische opvolging van je kindje:

  • navelzorg, hielprik en controle van de baarmoeder
  • baby wegen en meten
  • observeren en begeleiden van moeder en kind
  • borstvoedingsadvies

Vanaf de 6de dag na de bevalling kan de vroedvrouw 6 keer langskomen. Met een motivering of een medisch attest heb je recht op extra ondersteuning.

terugbetaling vroedvrouw

Hoe verloopt de terugbetaling?

Er zijn 2 mogelijke manier voor de terugbetaling. Vraag aan je vroedvrouw hoe zij werkt.

  • Ofwel betaal je het volledige ereloon aan de vroedvrouw. Nadat je het getuigschrift voor verstrekte zorgen indient, betaalt het ziekenfonds je terug.
  • Ofwel betaal je enkel het remgeld. Met een geconventioneerde vroedvrouw betaal je dan niets. Je ziekenfonds betaalt de rest van eventuele erelonen rechtstreeks aan de vroedvrouw.
  • Opgelet: sommige vroedvrouwen rekenen een extra administratieve kost aan. Deze kost wordt niet terugbetaald door je ziekenfonds. We raden aan om op voorhand te informeren bij je vroedvrouw.
Baby-uitzet in Helan Zorgwinkel

Helan klant? Krijg korting op je baby-uitzet!

Als klant van Helan Ziekenfonds krijg je 50% korting met een maximum van 150 euro per kind. Kies jouw producten uit het assortiment 'baby en kind' op de website van onze Helan Zorgwinkel.

Ontdek het aanbod

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.