Dringend medisch ziekenvervoer

Word je vervoerd door de 112 ambulance, mug of helikopter? Lees hier alles over de terugbetalingen en voorwaarden.

Jouw voordeel Terugbetaling dringend medisch ziekenvervoer Terugbetaling uitzonderlijk medisch vervoer Terugbetaling van max. 500 euro via Hospitalia

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Terugbetaling dringend medisch ziekenvervoer

  

Dit is het vervoer naar een ziekenhuis door een ambulancedienst in het kader van dringende geneeskundige hulpverlening. Het gebeurt altijd na een oproep naar het nummer 100/112.

Hoe geniet je van dit voordeel?

Je betaalt een forfaitaire vergoeding van 67,53 euro, ongeacht de afgelegde afstand. Ook wanneer de ambulance enkel ter plaatse komt, zonder de patiënt naar het ziekenhuis te vervoeren, wordt het forfaitaire bedrag aangerekend. De vergoeding valt volledig ten laste van de patiënt en wordt niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. 

Voor de bijstand verleend door de MUG (Medische Urgentiegroep), de brandweer of de politie mag men geen verplaatsingskosten aanrekenen. 

Terugbetaling uitzonderlijk medisch vervoer

  

Dit is dringend medisch vervoer met een helikopter (in de zin van de wet van 8 juli 1964 op de dringende medische hulp). De vertrek- en aankomstplaats moet in België liggen.

  • Zonder tegemoetkoming van de wettelijke ziekteverzekering betaalt Helan Ziekenfonds in totaal tot 50% van de factuur terug met een maximumbedrag van 1.250 euro.

Hoe geniet je van dit voordeel?

  • Deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur het op per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Terugbetaling van max. 500 euro via Hospitalia

  

De Hospitalia-hospitalisatieverzekeringen voorzien een tegemoetkoming van maximum 500 euro per kalenderjaar, in de werkelijk gedragen kosten van het dringend vervoer (na oproep naar de dienst 100/112) naar het ziekenhuis, na iedere andere tegemoetkoming.

Hoe geniet je van dit voordeel?

Download het meest recente terugbetalingsformulier en laat het invullen door je zorgverstrekker.

Bezorg ons je terugbetalingsaanvraag en voeg de nodige bewijsstukken of facturen toe. Vergeet je kleefzegel niet.