Steunzolen

Podologische of orthopedische steunzolen helpen je bij knie-, heup-, nek- of rugklachten. Reken daarom op terugbetalingen bij de podoloog, bandagist en orthopedist.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Wettelijke terugbetaling bandagist of orthopedist

Te starten vanaf de datum waarop de steunzolen werden afgeleverd, voorziet de wettelijke ziekteverzekering een jaarlijkse tussenkomst voor kinderen tot 18 jaar en om de twee jaar voor volwassenen voor de aankoop van podologische zolen die aan onderstaande voorwaarden voldoen. 

Hoeveel de terugbetaling is, hangt af van het type zool.

De bandagist of orthopedist geeft jou een leveringsattest.

Bezorg ons het voorschrift en de ondertekende bijlage 13 van de bandagist of orthopedist per post naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.

Opgelet! Je mag ons deze documenten niet digitaal bezorgen. We hebben het origineel nodig voor de terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering.

  • De orthopedische zolen voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria en zijn vervaardigd uit materiaal dat door het RIZIV is voorgeschreven.
  • De orthopedische zolen worden afgeleverd door een bandagist of orthopedist, niet door een podoloog.

Extra Helan-voordeel: tot 50 euro terugbetaald

Kocht je podologische zolen aan zonder voorschrift en bijgevolg zonder tussenkomst van de wettelijke ziekteverzekering? Dan voorziet Helan een terugbetaling van 25 euro per podologische zool per jaar (50 euro per paar).

Download het terugbetalingsformulier podologische zolen en laat het invullen door je podoloog.

  • Digitaal: met de Mijn Helan app (mobiel) of via Mijn Helan (desktop).
  • Per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage. 
  • De zolen worden op maat afgeleverd door een erkend podoloog.
  • De wettelijke ziekteverzekering komt niet tussen.

Word jij blij van dit voordeel?

Hou een gezond leven betaalbaar met voordelen die lonen en geniet van onze service op maat.

Sluit aan bij Helan