Voor je ziekenhuisopname

Is je ziekenhuisopname gepland? Dan ben je graag goed voorbereid. Van kamerkeuze tot arbeidsongeschiktheid aangeven of een helder zicht op de kosten: ontdek hier waar je moet aan denken voor je naar het ziekenhuis gaat. 

Je kamerkeuze bepaalt de kosten

Kies je voor een éénpersoonskamer of een meerpersoonskamer? Weet dat de keuze van je kamer bepalend is voor de kost op je ziekenhuisfactuur. Voor een éénpersoonskamer mag een ziekenhuis namelijk kamer- en ereloonsupplementen vragen. Check vooraf wat je hospitalisatieverzekering dekt.

Maak je geen zorgen over de kosten van een ziekenhuisopname. 

Ontdek Hospitalia

Bereken de kosten van een ziekenhuisopname

Wil je vooraf een idee hebben van wat je ziekenhuisopname zal kosten? Met onze tool heb je meteen een zicht op de gemiddelde prijs van de meeste chirurgische ingrepen die je in het ziekenhuis kan ondergaan.

Open de tool 'Kosten van ziekenhuisopnames'.

Surf naar onze tool en selecteer een chirurgische ingreep. Geef ook één of meerdere ziekenhuizen op.

Ga na hoeveel de ingreep kost in het ziekenhuis van jouw keuze en/of vergelijk de prijs in verschillende ziekenhuizen.

ziekenhuisopname

Goed om te weten

Heb je vragen over je ziekenhuisverblijf of de facturatie? Heb je een klacht over het verloop van je hospitalisatie? Het Helan-team staat voor je klaar. Met toegewijd advies en als beschermer van jouw belangen. Contacteer ons.

Praktische vragen en antwoorden

Je kan het bewijs van aansluiting meteen downloaden via Mijn Helan.

  • Selecteer de gezinsleden waarvoor je graag een attest wil downloaden. Enkel de gezinsleden die aangesloten zijn bij je hospitalisatieverzekering zijn aanvinkbaar. 
  • Klik op de knop downloaden en het bewijs van aansluiting wordt automatisch aangemaakt voor de gezinsleden die je aangeduid hebt.

Geraak je moeilijk in het ziekenhuis of wil je na je ingreep in alle comfort terug naar huis gebracht worden? Helan verzorgt je niet-dringend medisch vervoer. Misschien heb je zelfs recht op een terugbetaling van de vervoerskosten. We regelen het graag voor je.

Soms heb je tijdelijk hulpmiddelen nodig, zoals een ziekenhuisbed of een rolstoel. We helpen je graag bij onze Helan Zorgwinkel. Hier kan je voordelig revalidatie- en thuiszorgmateriaal kopen en/of huren.

Ben je tijdens of na je opname arbeidsongeschikt? Je hebt misschien recht op een vervangingsinkomen. Laat het ons tijdig weten. Wij zorgen dan voor je ziekte-uitkering.

Na je ziekenhuisopname volgt een factuur. Die lijkt misschien complex, maar is eigenlijk vrij eenvoudig op te delen in heldere onderdelen. Bekijk alvast hoe je ziekenhuisfactuur er gaat uitzien, zodat je precies weet wat te verwachten.

Indien je aangesloten bent bij een hospitalisatieverzekering van Helan hoef je geen documenten af te geven aan het onthaal van het ziekenhuis. Het ziekenhuis hoeft ook geen documenten in te vullen.

Door je ziekenhuisfacturen na ontvangst te bezorgen, wordt de terugbetaling geregeld.

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. Onze hospitalisatieverzekeringen zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Thuiszorg

Vertrouw op Helan als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt. Wij helpen met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en helder advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Wat te doen bij een ziekenhuisopname?

Een ziekenhuisopname: de kans is groot dat je er ooit wel eens mee te maken krijgt. Of het nu gaat om een onverwachte of lang geplande opname: er zijn enkele belangrijke zaken die nuttig zijn om te weten.

Blog

De 8 categorie├źn van een ziekenhuisfactuur

Ben je weer thuis na een opname in het ziekenhuis? Dan ontvang je een aantal weken later je ziekenhuisfactuur in de brievenbus. Deze geeft alle kosten weer, opgedeeld in verschillende rubrieken. Is die onduidelijk? Wij lichten de categorie├źn even voor je uit.