Na je ziekenhuisopname

De periode na een ziekenhuisopname is vaak net zo belangrijk als de opname zelf. Samen wijzen we jou de weg naar een snel en duurzaam herstel.

Hoe vraag ik een terugbetaling aan?

Is je ziekenhuisopname achter de rug en kreeg je de opnamefactuur in de bus? Tijd om je terugbetalingsaanvraag in orde te brengen voor je hospitalisatieverzekering. 

Ben je niet verzekerd via Helan maar via een andere verzekeringsmaatschappij? Informeer dan bij jouw verzekeraar naar de voorwaarden en procedures.

Een aantal maanden na je opname krijg je je ziekenhuisfactuur in je brievenbus. Ben je aangesloten bij één van onze hospitalisatieverzekeringen? Vraag dan je terugbetaling aan!

Ook de kosten voor en na je ziekenhuisopname kunnen mogelijks in aanmerking komen voor een terugbetaling. Meer over de terugbetaling van voor- en nazorgen vind je hier.

Hoe interpreteer ik mijn ziekenhuisfactuur?

Kreeg je je ziekenhuisfactuur in de bus maar zijn er dingen niet duidelijk? Ontcijfer hier je ziekenhuisfactuur. Wij lichten de verschillende categorieën even voor je toe.

Vraagt jouw hospitalisatieverzekering naar bijkomende verslagen van de ziekenhuisopname? Dan kan je deze terugvinden op Mijn Gezondheid en Nexuzhealth.

Op welke zorgen en diensten kan ik rekenen na mijn opname?

De kans is groot dat je na je ziekenhuisopname nog wat extra hulp zal kunnen gebruiken. Regel zoveel mogelijk op voorhand, zo kan jij je na je opname  volledig concentreren op je herstel en revalidatie.

Thuiszorg

Tijdens je revalidatieperiode na een ziekenhuisopname kan je wel wat extra hulp in huis gebruiken. Geef het poetsen, strijken of het doen van kleine boodschappen uit handen en focus volledig op je herstel. 

Zorgverblijf in een hersteloord

Na een opname of zware behandeling, kan het je herstel bevorderen om verder te revalideren in een zorgverblijf. Dien je aanvraag in via de sociale dienst van het ziekenfonds.

Bijstand via je hospitalisatieverzekering

Via je Hospitalia Medium of Hospitalia Plus kan je rekenen op extra ondersteuning via Hospitalia Assist. Zij voorzien onder meer hulp in huis, een oppasdienst en psychologische bijstand.

Thuisverpleging

De verpleegkundigen van Helan komen je verzorgen bij je thuis, ook na een ziekenhuisopname. Zowel voor korte als voor lange periodes kan je op hun professionele medische zorgen rekenen.

Helan Zorgwinkel

Heb je na je ziekenhuisopname nood aan een rolstoel, hometrainer of traplift? In de Helan Zorgwinke vind je alles wat je nodig hebt voor je revalidatie. Er is een ruim aanbod om te huren en ook om aan te kopen. 

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. Onze hospitalisatieverzekeringen zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen