Na je ziekenhuisopname

Als je terug thuis bent van het ziekenhuis, gaat er veel energie naar je herstel. Dan wil je je focussen op je revalidatie en liefst zo weinig mogelijk administratie en kopzorgen. Helan staat voor je klaar, bij elke stap.

Terugbetaling na je opname

In de weken na je hospitalisatie ontvang je een aantal ziekenhuisfacturen. Eens je alle afrekeningen gekregen hebt, schakel je Helan in voor de terugbetaling. 

Betaal de ziekenhuisfacturen zelf tijdig.

Als je facturen in de bus krijgt, betaal je het bedrag eerst zelf. Je krijgt het geld later terug.

Download een recent terugbetalingsformulier. Vul het in, onderteken en voeg de opnamefactuur en eventuele andere bewijsstukken toe.

Breng een witte kleefzegel aan op de documenten die je niet digitaal indient, zodat we ze meteen kunnen identificeren.

  • Bezorg je documenten digitaal via de Mijn Helan app (mobiel) of via Mijn Helan (desktop).
  • Of deponeer ze in een Helan-brievenbus in je buurt.
  • Of stuur ze op per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Opgelet! Een getuigschrift van verstrekte hulp (papieren doktersbriefje) mag je ons niet digitaal bezorgen. We hebben het origineel nodig voor de terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering.

Wij regelen de terugbetaling van je hospitalisatiekosten. Via Mijn Helan vind je een handig overzicht van al je terugbetalingen.

ziekenhuisopname

Goed om te weten

Heb je vragen over je ziekenhuisverblijf of de facturatie? Heb je een klacht over het verloop van je hospitalisatie? Het Helan-team staat voor je klaar. Met toegewijd advies en als beschermer van jouw belangen. Contacteer ons.

Een klare kijk op je ziekenhuisfactuur

Na je ziekenhuisopname volgt een factuur. Die lijkt misschien complex, maar is eigenlijk vrij eenvoudig op te delen in heldere onderdelen. Bekijk alvast hoe je ziekenhuisfactuur er gaat uitzien, zodat je precies weet wat te verwachten.


 

Vlot naar en van het ziekenhuis

Wil je na je ingreep in alle comfort terug naar huis gebracht worden? Helan verzorgt je niet-dringend medisch vervoer. Misschien heb je zelfs recht op een terugbetaling van de vervoerskosten. We regelen het graag voor je.

Wacht je op een terugbetaling?

Activeer de melding via sms of e-mail via Mijn Helan.

Naar Mijn Helan

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. Onze hospitalisatieverzekeringen zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Thuiszorg

Vertrouw op Helan als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt. Wij helpen met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en helder advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Woningaanpassing

Comfortabel wonen met een optimale levenskwaliteit, dankzij gratis advies op maat van onze ergotherapeuten.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Wat te doen bij een ziekenhuisopname?

Een ziekenhuisopname: de kans is groot dat je er ooit wel eens mee te maken krijgt. Of het nu gaat om een onverwachte of lang geplande opname: er zijn enkele belangrijke zaken die nuttig zijn om te weten.

Blog

De kosten van een verblijf in het ziekenhuis

Soms is het onvermijdelijk: je moet (on)verwacht worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar wat zijn nu precies de kosten van een verblijf in het ziekenhuis? En nog belangrijker, hoe diep moet je in je eigen buidel tasten?