Blog

Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 3.600 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Helan Huishoudhulp. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Helan is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen.

We hebben verschillende trajecten. Elke huishoudhulp bij Helan Huishoudhulp krijgt een opleidingstraject op maat. Voor nieuwe huishoudhulpen voorzien we bijvoorbeeld een eerste onthaaldag met een opleiding over werkorganisatie, veiligheid op de werkvloer en basis poetstechnieken. Na enkele weken, wanneer er al wat werkervaring is opgedaan, volgt dan een terugkomgesprek, een opleiding strijken en een opleiding ergonomie.

Poetscoaching

Al onze nieuwe huishoudhulpen worden na deze opleidingen verder opgevolgd door een poetscoach. De poetscoaches zijn zelf huishoudhulpen, met vaste klanten, en coachen ook hun collega’s gedurende enkele uren per week. De poetscoach gaat mee bij de klant samen met de huishoudhulp. De coach bespreekt de positieve aspecten en natuurlijk ook de werkpuntjes. Nadien kan de huishoudhulp nog ingeschreven worden voor aanvullende opleidingen.

En de niet-starters?

We ondersteunen niet enkel de nieuwe medewerkers. We investeren eigenlijk continu in opleiding, en dus ook voor de medewerkers die al langer in dienst zijn. In samenwerking met Vorm DC, het sectoraal vormingsfonds, de regionale opleidingsfondsen en ook het Europees Sociaal Fonds (ESF) zet Helan Huishoudhulp in op allerlei opleidingen voor onze huishoudhulpen. Zo komen ondermeer EHBO, ergonomie, verkeersveiligheid en assertief communiceren aan bod. In het voorjaar van 2022 organiseerden we een grote opleiding Valpreventie voor al onze huishoudhulpen met steun van Vorm DC en het ESF.

Helan Huishoudhulp werft aan

Momenteel is Helan Huishoudhulp volop bezig met het aanwerven van huishoudhulpen. Kan je aan de slag, dan krijg je meteen een vast contract, een mooi loon dat stipt betaald wordt en werk in je buurt. Je beslist ook zelf mee over de uren die je werkt.

Maar wat écht het verschil maakt? Je komt thuis bij je klanten. Want we zorgen voor klanten waar je een goede klik mee hebt, zodat je graag gaat werken. Je krijgt oprecht respect voor jouw inzet – of het nu gaat om poetsen, boodschappen doen, koken of strijken. Kortom, je voelt je goed en wordt een deel van het gezin.

Huishoudhulpen aan het woord

Om te tonen dat het niet zomaar enkele loze beloftes zijn, laat Helan Huishoudhulp enkele échte werknemers aan het woord. Want we zijn immers trots op onze werknemers. Stephanie, Jan en Teresa: ze vertellen je graag waarom werken bij Helan Huishoudhulp zo fijn is.  

Iets voor jou?

Zin om deel uit te maken van Helan Huishoudhulp?

Solliciteer

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.