Blog

10 opruimtips van Nele Colle

Nele Colle

Opruimcoach

Bij Helan Hulp in huis merken we dat onze huishoudhulpen vaak eerst moeten opruimen, voor ze kunnen poetsen. Of klanten vragen onze huishoudhulpen om opruimtips. Daarom volgden al onze poetscoaches een opleiding bij opruimcoach Nele Colle. We delen de 10 beste tips graag met jou.

 1. Alles wat je bijhoudt, moet je een plaats geven. Denk dus eerst na: waarvoor dient deze kamer / kast / lade? Zo weet je welke spullen er horen en welke niet.
   
 2. Eerst selecteren, dan organiseren. Loop dus nog niet naar de winkel om bakjes en dozen als je nog niet weet wat erin moet.
   
 3. Stel jezelf de vraag: waarom hou ik dit? En is dat een goede reden?
   
 4. Wees eerlijk met jezelf: heb je het écht nodig? Zul je het écht gebruiken?
   
 5. Alles wat je bewaart, vraagt om je aandacht, tijd en energie. Stel jezelf dus de vraag: is het mijn tijd waard?
   
 6. Bespaar jezelf de keuzestress. Zelfs een opgeruimde kleerkast geeft geen rust als er te veel keuze is.
   
 7. Spullen dienen om gebruikt te worden. Hou niks bij als je er geen concrete plannen mee hebt. Vind je het moeilijk om ze weg te doen? Deel ze dan, of leen ze uit.
   
 8. Wees ook lief voor jezelf: twijfel je te hard en te lang, hou het dan nog even. Je wordt er beter in, in dat opruimen.
   
 9. Alles wat je koopt of krijgt, moet je  een plaats geven. Je huis blijft alleen mooi opgeruimd als je bewuster omgaat met wat er binnenkomt.
   
 10. Denk aan de Piraminder! De Transformisten gelooft in minder consumeren en eenvoudiger leven als weg naar een duurzamere samenleving. Daarom ontwikkelden ze de Piraminder, een vijfstappenplan voor bewuste en/of niet-aankopen:

  - Heb ik het echt nodig? Heb ik iets dat al kan dienen?
  - Kan ik het lenen / ruilen ?
  - Kan ik het tweedehands kopen?
  - Kan ik het maken?
  - En als ik het toch koop, kan ik dat doen op een duurzame, lokale manier?

 

Voordeel voor klanten Helan Huishoudhulp

Als klant van Helan Huishoudhulp krijg je 20 euro korting voor opruimadvies aan huis bij Nele Colle. Surf naar www.nelecolle.be en vermeld dat je klant bent bij Helan Huishoudhulp om je korting te krijgen. Zo betaal je 100 euro i.p.v. 120 euro voor een sessie opruimadvies van 1,5 uur bij jou thuis.

Opruimcoach Nele Colle legt uit hoe een opgeruimd huis je op weg kan helpen naar meer mentale rust.

Lees het interview

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Want zo belangrijk is zelfzorg

In januari worden er traditiegewijs heel wat lijstjes met goede voornemens gemaakt. Een van de voornemens die hier vaak op verschijnen, is om meer tijd te nemen voor zichzelf, ook wel 'zelfzorg' genoemd. Maar wat is zelfzorg juist? En hoe doe je dat nu eigenlijk?

Blog

Buikademhaling

Ademen via de buik is de meest eenvoudige en doeltreffende ontspanningsoefening. Je hebt er niets voor nodig en je kunt het op ieder moment van de dag toepassen, waar je ook bent.

Blog

Geef je geluksgevoel een boost met deze 3 tips

Hoe word je gelukkig? Natuurlijk is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag, toch zijn er een aantal dingen die kunnen bijdragen aan een gelukkig gevoel. In deze blog geven we 3 tips die je kunnen helpen om je gelukkig te voelen.

Blog

Wat een ‘goed’ gesprek in tijden van isolatie voor je kan doen

Wanneer je je even niet zo goed voelt, kan een 'goed' gesprek wonderen doen. Natuurlijk heeft niet iedereen iemand waar je je hart bij kan luchten. Heb je het moeilijk? Dan kan ook de Helan Luisterlijn je helpen.