Blog

Verbrand door de zon? 7 tips om je huid te verzorgen

Je hebt het wellicht ook al eens meegemaakt: je gaat een dagje naar buiten, in de volle zon en dan ‘s avonds zo rood als een kreeft. Omdat je huid erg afziet van een zonnebrand, delen we 7 tips om je huid goed te verzorgen.

Je huid volledig herstellen na een zonnebrand gaat helaas niet. Je huid loopt namelijk altijd beschadiging op als je te lang onbeschermd in de zon zat. Maar gelukkig kan je jouw huid wel goed verzorgen!

  • Drink voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren.
  • Kies voor lauw of koud water als je een douche of bad neemt.
  • Smeer vochtinbrengende zalf op je verbrande huid zoals aftersun. Deze maakt je uitgedroogde huid weer soepel en gehydrateerd.
  • Ga onmiddellijk uit de zon als je merkt dat je aan het verbranden bent. (En zeker als het al te laat is.)
  • Draag losse kledij zodat er geen druk op je huid komt. Je huid moet namelijk goed kunnen ademen om het genezingsproces te versnellen.
  • Heb je blaren? Prik ze niet open! Zo vermijd je dat er vul inkomt wat voor infecties kan zorgen. Zo verzorg je blaren.
  • Neem een pijnstiller als je echt veel pijn hebt. Ga zeker langs je dokter als de pijn blijft duren.

Voorkomen is beter dan genezen. Bescherm je daarom altijd tegen de zon. Een goede zonnecrème is stap 1. Check hier alles wat je moet weten over zonnebescherming.

Gratis je huidvlekjes checken?

Spoor huidkanker snel op via de SkinVision app.

Ontdek hoe

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Zo vermijd je musturberen op vakantie

Urenlange voorbereidingen voor de perfecte vakantie, van zoeken naar het perfecte huisje tot een strak schema met te bezoeken bezienswaardigheden. Herkenbaar? Dan heb jij misschien last van musturberen op vakantie

Blog

Alles wat je moet weten over zonnecrème

Waarom moet je zonnecrème gebruiken als je de deur uitgaat? En welke beschermingsfactor kies je best? We zetten dat en veel meer voor je op een rijtje.

Blog

Alles wat je moet weten over de perimenopauze

De menopauze wordt ten onrechte als ‘de overgang’ bestempeld. Want de eigenlijke overgang gaat er jaren aan vooraf, en heet de perimenopauze. Een onderbelichte fase waar veel vrouwen nochtans erg onder lijden.

Blog

Veilig zonnen: 3 tips

Om zonnebrand en andere negatieve gevolgen te voorkomen, is het belangrijk om jezelf en je gezin voldoende te beschermen tegen de zon. Geniet van de zon met onze tips!