Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Momenteel bestaan er geen behandelingen om voedselallergieën definitief te genezen. Eenmaal de diagnose gesteld is, is de enige efficiënte behandeling het schrappen van het voedingsmiddel in je voeding. Er zijn wel tips om goed om te gaan met een voedingsallergie.
Schrap een voedingsmiddel niet zomaar. Het uitsluiten van een voedingsmiddel, in het bijzonder van een basisproduct, kan leiden tot een ernstig voedingstekort, vooral bij kinderen. Raadpleeg dus altijd eerst een arts en/of diëtist.
Sommige mensen kunnen bij het minste contact met een allergeen een zeer ernstige reactie vertonen (bv. een plotse sterke daling van de bloeddruk of een zwelling van het strottenhoofd). Wanneer niet onmiddellijk adrenaline wordt toegediend, kan zo’n reactie of anafylactische shock dodelijk zijn. Wie ooit zo’n shock doormaakte, moet zijn arts en omgeving hiervan zeker verwittigen zodat zij weten wat te doen als het probleem zich zou herhalen.
Als je zelf een allergische aanleg hebt of er komen allergieën voor in je familie, dan is de kans groot dat ook jouw kinderen een allergie zullen ontwikkelen. Enkele voorzorgsmaatregelen kunnen helpen om het risico op allergieën in te perken:
Verder lezen
Wil je graag minder suiker eten: hoe begin je er dan aan? Deze basisregels maken het alvast een stuk makkelijker.
Weet jij wat voedzaam is, en hoe je dagdagelijks voor een gezonde verhouding zorgt in je maaltijd? Een aantal tips per maaltijd helpen je op weg.
Evi Van den Bossche, diëtist & stresscoach, ontkracht enkele mythes over eten en diëten en geeft bruikbare tips voor een gezondere levensstijl.
Minder vetrijk eten heeft zowel een positieve invloed op je lijn als op je algemene gezondheid. We geven enkele tips om minder vetrijk te eten.