News

Mijn Geneesmiddelen: de nieuwe app om je geneesmiddelen af te halen

De digitalisering in de gezondheidszorg gaat alweer een stapje verder met de nieuwe app ‘Mijn Geneesmiddelen’. Vanaf nu heb je geen papieren voorschrift meer nodig en als je je eID bent vergeten, volstaat je smartphone.

Sinds 15 september 2021 is de dematerialisatie van voorschriften aan de gang. Je kon in de apotheek reeds je geneesmiddelen, die door een arts zijn voorgeschreven, afhalen zonder papieren voorschrift. Wat je wel nodig had, was je eID. Vandaag gaat het nog een stapje verder en heb je zelfs geen eID meer nodig om je geneesmiddelen af te halen. Wat je wel nodig hebt, is de nieuwe applicatie van het RIZIV, ‘Mijn Geneesmiddelen’, op je smartphone.

Met deze nieuwe app hoef je enkel de barcode te tonen van de geneesmiddelen die je nodig hebt. Zo kan de apotheker de code scannen en eenvoudig en snel het geneesmiddel afleveren.

Wist je dat je via de app ook geneesmiddelen kan reserveren en lijsten maken als voorbereiding op je bezoek aan de apotheek? Dat is vooral handig voor mensen met veel voorschriften, die ze niet noodzakelijk tegelijk willen afhalen.

Laat je papieren voorschriften liever aan de kant liggen en heb je je eID niet altijd bij de hand? Download dan snel ‘Mijn Geneesmiddelen’ via iOS of Android

Voor vragen over de app kan je altijd terecht bij het RIZIV: 
mijngeneesmiddelen@riziv-inami.fgov.be

Meer gezondheidsapps

Wist je dat er heel wat apps bestaan om je gezondheid in de gaten te houden?

Ontdek ze in Mijn Helan

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.