News

Terugbetaling brillenglazen en contactlenzen vanaf dioptrie 6

Vanaf 1 mei 2024 zullen meer mensen een terugbetaling krijgen voor brillenglazen en contactlenzen.

Heb je nieuwe brilglazen nodig?

Goed nieuws! Je ziekenfonds kan je helpen met de kosten, vooral als je enkelzichtige, bifocale of progressieve glazen nodig hebt. Afhankelijk van je leeftijd en de sterkte van je bril kunnen de voorwaarden en het terugbetaalde bedrag verschillen. Deze terugbetaling volgt de wettelijke bepalingen.

Wat zijn de voorwaarden voor een terugbetaling?

Zorg dat je een medisch voorschrift hebt en ga naar een erkende opticien die het nodige getuigschrift van aflevering kan leveren voor je terugbetaling. Het is mogelijk om tegelijkertijd voor brillenglazen en contactlenzen een terugbetaling krijgen.  

Wat verandert er?

De brillenglazen en contactlenzen worden voortaan vanaf 6,00 dioptrie terugbetaald via de verplichte verzekering voor alle leeftijdsgroepen (voorheen vanaf 7,00 dioptrie). 

Voor specifieke vragen in verband met de vergoeding, contacteer je het best je ziekenfonds of opticien.
 

Deel dit artikel

Verder lezen

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

13 juli
Blog

De sociale kaart: vind online hulpverlening op maat

Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.