Zo haal je het beste uit jouw tandverzekering

De terugbetaling van je tandzorgkosten aanvragen? Zo regel je een vlotte terugbetaling via Dentalia Plus!

Terugbetalingsformulier tandverzekering

Heb je een tandverzekering en ga je dit jaar naar de tandarts? Denk er dan aan om ook je terugbetaling voor Dentalia Plus aan te vragen:

 1. Laat altijd een tegemoetkomingsaanvraag invullen door je tandarts. 
   
 2. Bezorg ons de ingevulde en ondertekende tegemoetkomingsaanvraag terug, samen met het betaalbewijs dat je krijgt van je tandarts, orthodontist of andere zorgverstrekker. Dit kan een getuigschrift van verstrekte hulp zijn, of een factuur van de geleverde diensten of materialen.

Zo haal je het beste uit Dentalia Plus

40 procent van de mensen stelt tandzorg uit omwille van de kosten. Dankzij Dentalia Plus hoef jij dat gelukkig nooit te doen. Want met Dentalia Plus ben je altijd beschermd tegen hoge en onverwachte kosten!

 • Jaarlijks op tandartscontrole = meer terug via Dentalia Plus
   
 • Elk aansluitingsjaar een nieuw jaarbudget, tot 1.250 euro per persoon per jaar. Check je jaarbudget en aansluitingsdatum in de rubriek Extra verzekeringen in Mijn Helan. Klik onderaan door op Betaalinfo & teller.
   
 • Van preventie tot tandprothese: Dentalia Plus is er voor jou!

Terugbetaling via verplichte verzekering

Ook zonder tandverzekering krijg je een terugbetaling voor je tandartsbezoek. Je krijgt namelijk een deel van de kosten terug via de verplichte verzekering van je ziekenfonds.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

01 juni

Gratis webinar: Menopauze voor dummies

Misschien sta je als jonge, vitale vrouw nog niet stil bij de menopauze of de voorafgaande perimenopauze. Nochtans is het goed je hiervan bewust te zijn. Kom er alles over te weten tijdens dit gratis webinar.

25 mei

Gratis webinar: Krachtig ouderschap

Alle ouders willen graag het beste voor hun kroost. Velen twijfelen wel eens of ze het wel goed genoeg doen. Ontdek 10 positieve inzichten over opvoeden vandaag.