News

Tooddoc: snel hulp in je regio bij medische urgentie

Tandpijn, plotse allergieën of gewoon plots ziek? Velen kennen het maar al te goed: als je dringend een zorgverlener moet consulteren, is het niet altijd evident om een afspraak te krijgen. Met de app en website Tooddoc zoek je makkelijk een zorgverlener bij medische problemen.

Tooddoc concentreerde zich bij opstart voornamelijk op tandartspraktijken. Sinds mei werd dit uitgebreid naar andere zorgverleners, en is de app gratis te gebruiken. Een afspraak maken bij een huisarts, tandarts, oogarts of bij eender welke gezondheidswerker: Tooddoc helpt je zoeken, en zo hoef jij niet tientallen artsen op te bellen.

Aan de hand van enkele vragen laat Tooddoc je meteen zien welke artsen je kunnen helpen. En dit in jouw regio, binnen de 4 dagen. Heb je een arts gevonden die je kan helpen? Bij bevestiging wordt je verzoek automatisch ingevuld in de agenda van de arts.

Welke zorgverleners vind je terug op Tooddoc?

  • Arts
  • Tandarts
  • Oogarts
  • Huidarts
  • Gynaecoloog
  • Kinderarts
  • Fysiotherapeut
  • Osteopaat
  • Psychiater
  • Psycholoog

Hoe werkt het?

  1. Download gratis Tooddoc.
     
  2. Kies de specialisatie voor jouw spoedgeval.
     
  3. Kies de best passende specialist, gebaseerd op jouw locatie.
     
  4. Vul je symptomen in om de afspraak te bevestigen.

Wat als er geen zorgverlener beschikbaar is?

Ook daarvoor heeft Tooddoc een oplossing:

  1. Schrijf je in in de virtuele wachtzaal. Je contactgegevens en symptomen zullen zichtbaar zijn voor de relevante zorgverleners.
     
  2. Onmiddellijk wordt jouw vraag verspreid naar de relevante specialisten in je regio. Zij bieden je dan zo snel mogelijk een afspraak aan. Je wordt verwittigd van hun voorstellen via de app en een email. 
     
  3. Je hebt 2 uur de tijd om de afspraak te bevestigen door de e-mail te beantwoorden. 

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.