e-gezondheid

Ken je deze medische apps?

Veilige, kwalitatieve en betrouwbare gezondheidsapps zijn een echte meerwaarde voor je gezondheid. Via een controlesysteem van de overheid, MHealth, is een reeks apps goedgekeurd. Van deze mobiele toepassingen ben je dus zeker dat ze waardevol zijn.

Via Mijn Helan klik je moeiteloos door naar de beste apps voor jouw gezondheid.

 

Enkele gezondheidsapps in de kijker

FibriCheck: monitor je hartritme

Bezorgd over de gezondheid van je hart? Met FibriCheck spoor je vroegtijdig voorkamerfibrillatie op. Dat is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag soms te hoog is en het hart onregelmatig klopt. Blijft voorkamerfibrillatie onbehandeld, dan is de kans op een beroerte vijf keer groter.

Icon
smartphone apps

MoveUP: gepersonaliseerde revalidatie

De revalidatieap moveUP combineert een gepersonaliseerd revalidatieprogramma met een continue opvolging door een gespecialiseerd medisch team. Je chirurg of kinesitherapeut kan je de app aanbevelen bij de plaatsing van een heup- of knieprothese.

Icon

MySugr: opvolging van diabetespatiënten

Met de mySugr-app kan je eenvoudig je bloedsuikerwaarden op je smartphone registreren. Zo heb je je diabetesgegevens altijd bij de hand.

Icon

SkinVision: controleer huidvlekjes

Met de SkinVision app weet je binnen 30 seconden of een vlekje op je huid verdacht is of niet. Zo hou je je gezondheid zelf in de gaten.

Icon

TelePHON.digital: hulp bij stem- en slikproblemen

Via TelePHON.digital kom je te weten of je baat kan hebben bij coaching voor stem- en slikproblemen.

Icon

Astmakompas

Je longverpleegkundige altijd dichtbij. Krijg direct hulp als het minder goed gaat en stel samen met een zorgkundige een actieplan op.

Icon

MigraineManager: registreer aanvallen en bijwerkingen

Heb je migraine? Dan helpt deze app je om de controle over je hoofdpijn in handen te nemen.

Icon

Helpilepsy: assistent bij epilepsie

De Helpilepsy app is een digitale assistent om jouw epilepsie op te volgen.

Icon

ZoekGezond: betrouwbare medische info

Artsen en wetenschappers hebben een gratis app gelanceerd waar je makkelijk betrouwbare gezondheidsinformatie kan raadplegen: ZoekGezond. De app wil een tegengewicht zijn voor 'dokter Google', die je soms ongeruster maakt dan nodig.

Icon

Terugbetaling van 20 euro

Bij Helan geloven we in de meerwaarde van medisch onderbouwde en gebruiksvriendelijke apps voor je welzijn en gezondheid. Daarom betaalt Helan met plezier 20 euro per medische app per jaar terug, op voorwaarde dat ze goedgekeurd zijn door MHealth, of voorgeschreven door een arts.

Lees alles over de terugbetaling.

Bekijk de belangrijkste apps 

Op de pagina e-gezondheid in Mijn Helan bundelen we voor jou de gezondheidsapps die goedgekeurd zijn door de overheid.

Ga naar Mijn Helan

“De impact van FibriCheck op mijn leven bleek achteraf gezien enorm. Ik stevende af op een beroerte zonder iets te voelen.”

André - Fibricheck

“Met FibriCheck maak je van je smartphone een budgetvriendelijk en toegankelijk medisch apparaat, waarmee je regelmatige metingen kan uitvoeren. Zo kunnen we eventuele hartritmestoornissen vroegtijdig opsporen.”

Cardioloog - Fibricheck

“Ik checkte een vlekje op mijn been met de SkinVision app en kreeg de waarschuwing om een dermatoloog te raadplegen. Die nam het vlekje weg. Gelukkig bleek het niet kwaadaardig. Mijn dermatoloog benadrukte toch dat het goed was dat ik langs was geweest. Ik ben sindsdien extra aandachtig voor vlekjes en heb de app er al een keer of drie bijgehaald. Geen risicovolle vlekjes meer gevonden. Maar wel extra gemoedsrust.”

Kelly - Skinvision

“Ik ben 11 dagen bezig en ben verbaasd over hoeveel ik de MySugr app gebruik. Zelfs in de gratis versie zijn de functies zijn geweldig. Waarom artsen patiënten niet vertellen over deze app, is mij een raadsel. ”

Alfonso - MySugr

Meer reviews

André
Cardioloog
Kelly
Alfonso

Volg je e-gezondheid op via Mijn Helan

Als klant van Helan Onafhankelijk ziekenfonds klik je via de pagina e-gezondheid in Mijn Helan veilig door naar je online patiëntendossier Mijngezondheid en een lijst met betrouwbare medische apps en tools.

Meer weten? Volg de gratis webinar over Mijn Helan op 9 november!

Log in op Mijn Helan   Maak een account aan

Check je e-gezondheid

Volg je gezondheid op en bekijk je medische dossier, je medicatie en vaccinatie. Wat is wat? Klik door voor meer info.