Tijdelijke opvangmogelijkheden

  • Tijdelijke opvang
  • Voor zorgbehoevenden die thuis wonen
  • In diverse vormen
Tijdelijke opvang aanvragen

Waarmee kan onze Dienst Maatschappelijk Werk jou helpen?

Onze maatschappelijke werkers ondersteunen je op tal van vlakken. We staan onder meer klaar met tijdelijke opvangmogelijkheden. Om maximaal aan te sluiten op je zorgnoden, organiseren we diverse vormen van opvang.

Langer autonoom thuis te wonen? Ontdek ons e-book met tips en diensten.

Download het e-book

De mogelijkheden voor tijdelijke opvang

Kortverblijf

Een zorgbehoevende 65-plusser kan tijdelijk in een woonzorgcentrum terecht voor een zogenaamd kortverblijf.

Icon

Zorgverblijf

Een aangepast hersteloord om te revalideren na een ziekenhuisopname of een zware behandeling.

Icon

Dagopvang en nachtopvang

Dagopvang in een erkend centrum en nachtopvang in een residentiƫle omgeving of thuis.

Icon
advies op maat

Advies op maat

Wil je weten welke mogelijkheid het beste aan je noden beantwoordt? Maak een afspraak met je klantenadviseur, op kantoor of via videocall. We helpen je snel verder.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Kinderopvang, wanneer start je de zoektocht?

In sommige steden is de zoektocht naar een plekje voor je oogappel niet evident. Want je wil uiteraard een kinderdagverblijf of onthaalouder waar jij je als ouder goed bij voelt. Wanneer kan je op zoek gaan naar een kinderdagverblijf of onthaalouder?

Blog

Helan Kinderopvang kiest voor duurzaamheid

Bij Helan Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we deze tastbaar voor ouders, kinderen en kinderbegeleiders. Ook duurzaamheid is een belangrijke waarde voor ons. Zo willen we ook ons steentje bijdragen tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk.