Zorg aan huis: extra handen voor jou en je omgeving

 • Ondersteuning bij huishoudelijke taken
 • Bij fysieke, psychische of sociale problemen
 • Of na operatie, ziekte of ongeval
 • Voor lange of korte periode

Wat bedoelen wij met zorg aan huis?

Helan Thuiszorg ondersteunt je bij persoonsverzorging en biedt huishoudelijke hulp aan, alsook algemene psychosociale en pedagogische ondersteuning die met die activiteiten verband houden. Met als doel jou en jouw omgeving te handhaven en te ondersteunen in jouw natuurlijke thuismilieu.

Het takenpakket van de verzorgende

Een professioneel verzorgende komt aan huis. Hij of zij ondersteunt je bij verzorgende, administratieve en huishoudelijke taken, zoals:

 • persoonlijke verzorging
 • emotionele ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor
 • ondersteuning in je administratieve taken
 • maaltijden bereiden en toedienen
 • boodschappen doen
 • wassen, strijken en kleine naaiwerken
 • licht huishoudelijke taken
 • eventueel licht onderhoud van de woning

Vraag zorg aan huis aan

Wij bellen je zo snel mogelijk op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Hoeveel kost zorg aan huis?

Je financiële bijdrage voor zorg aan huis hangt af van je inkomen en het aantal personen dat je ten laste hebt. De bijdrage wordt berekend aan de hand van de bijdrageschaal van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

Praktische vragen en antwoorden

Dat hangt af van de regio waar je woont. De sectorverantwoordelijke plant een huisbezoek in voorafgaand aan de effectieve hulpverlening om jouw zorgvraag te verduidelijken. In onvoorziene noodsituaties kunnen we voor een korte duur zorg aan huis opstarten zonder huisbezoek.

Een verzorgende ondersteunt je bij de dagdagelijkse activiteiten. Een huishoudhulp ondersteunt jou bij het onderhoud van de woning.

De verzorgende is er voor jou en jouw omgeving. Het kan zijn dat je tijdelijk niet aanwezig bent.

Wanneer het mogelijk is (wagen of korte afstand te voet) kan jij mee om boodschappen.

Wanneer begeleiding door de verzorgende noodzakelijk is, kan de verzorgende met jou naar het ziekenhuis rijden.

Tijdens het huisbezoek laat de sectorverantwoordelijk steeds haar of zijn gegevens achter. Je kan ook steeds contact nemen met de permanentie die bereikbaar is van 8u tot 17u tijdens de werkdagen op het nummer 09 269 85 90

We stellen het op prijs dat je ons tijdig (2 werkdagen vooraf) op de hoogte brengt van jouw afwezigheid. Je kan de hulp uiterlijk de laatste werkdag voorafgaand aan de zorg, voor 15u annuleren.

Jouw verzorgende mag licht huishoudelijke taken uitvoeren. Wij vragen om dit te beperken tot ¼ van de tijd

We stellen het zeer op prijs als de betaling gebeurt via een domiciliëring. Ook voor jou verloopt het vlotter op deze manier.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg

Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.